L’Ajuntament del Prat assessora les famílies per estalviar energia

Imprimeix

Dos tècnics visiten els domicilis seleccionats per fer un estudi a fons de la despesa energètica, la potència contractada i els aparells elèctrics, i després aconsellen les famílies sobre com reduir les factures.

Un total de 50 famílies de la ciutat que es troben en situació de “pobresa energètica” tindran l’oportunitat de tenir assessorament energètic des de l’Ajuntament del Prat. L'objectiu d’aquesta iniciativa pilot és informar a aquestes famílies de com poden reduir el consum i estalviar energia a casa seva amb un canvi d'hàbits i amb accions de baix cost. També se'ls ensenya a entendre i optimitzar la factura elèctrica (abaixar la potència i demanar la tarifa més econòmica) i a sol·licitar el bo social, en cas que sigui viable. Amb les diverses mesures proposades es pot arribar a aconseguir una reducció del consum d'entre el 10 i el 40% i un estalvi d'entre 100 i 250 euros l'any en les factures.

Visites als domicilis

Un tècnic de l'empresa Intiam Ruai, acompanyat d'una alumna en pràctiques de l'Institut Illa dels Banyols, visita els habitatges prèvia autorització telefònica de la família. Les visites s'allarguen durant un parell d'hores i les gestions amb la companyia elèctrica per optimitzar la factura i, si s'escau, sol·licitar bo social duren unes dues hores més.

Durant la visita es fa una recollida de dades: lectura de la factura i mesures de consum del quadre d'entrada, estudi dels electrodomèstics de la llar, detecció de consums ocults, etc. Tot seguit s'assessora la família per tal que pugui optimitzar la factura (reducció de la potència, discriminació horària, bo social...) i se li proposa que prengui accions d'estalvi d'energia de baix o nul cost (optimitzar l'ús dels aparells, controlar els consums, tancar els llums i els pilots quan sigui possible...).

Redacció / Foto: Arxiu

 

Principio del formulario

Final del formulario