Unes 5.000 persones van participar en la 16a Carxofada de Sant Boi

Imprimeix

Es van servir 1.600 menús i es van poder degustar uns 7.000 plats amb la carxofa com a protagonista.

Sant Boi de Llobregat va ser la capital de la carxofa per un dia. Ahir diumenge es va celebrar la setzena edició que va tancar amb la participació d’unes 5.000 persones. Durant la seva celebració, la rambla de Rafael Casanova i la plaça de l’Ajuntament es va omplir d’animació i activitats amb aquest producte agrícola com a principal protagonista.

“Hot dog”, la novetat

La festa va comptar amb una dotzena de restaurants de la ciutat (Blanc i negre, Cal Vitus, Diversus, Droop, Bavi Bistro, Il Peccato di Cuppido, La Superllesca, La Lola, Marimorena, Origen Ibérico i la pastisseria Les delícies d'en Joel) que van servir 1.600 menús, compostos per 1.400 quilos de carxofes, i es van poder degustar uns 7.000 plats. Enguany la tapa Degusta ha estat un "hot dog" de botifarra de carxofa. L'oferta gastronòmica s'ha completat amb altres propostes innovadores elaborades pels diversos establiments. Cada menú incloia, a més de la tapa Degusta, tres degustacions, les postres i la beguda. Al llarg del dia, la Cooperativa Agrària va poder vendre 750 Kg de carxofes.

Altres activitats

Enguany es van poder realitzar visites amb bicicleta a un camp de carxofes, es va presentar el programa d'activitats "Primavera Experience" i Superboi, i el personatge que arriba en defensa d'un Sant Boi net, va fer la seva presentació en públic.

Com en altres ocasions, el cuiner Pep Nogué va ser l'encarregat de fer una exhibició al "showcooking" i la IX Trobada de Puntaires La Unió va comptar amb 300 participants. A més, també es va celebrar la VI Trobada de Col·leccionistes de Plaques de Cava, i el concert del grup Extremband ha tancat la celebració.

Aquest esdeveniment anual està organitzat per l'associació Sant Boi Degusta amb el suport de l'Ajuntament.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat