El Ple aprova la modificació del pla urbanístic dels barris de Llevant

Imprimeix

Es construirà gairebé tres mil nous habitatges, dels quals el 40% seran de protecció, i nous equipaments.

La modificació del Pla Parcial urbanístic del Sector de Llevant ja és una realitat després que el Ple de l’Ajuntament de Viladecans l’aprovés provisionalment. La urbanització d’aquesta zona inclou la construcció de nous habitatges i equipaments, com per exemple un nou ambulatori, una escola de primària, un institut o un museu, entre d'altres. L'àmbit d'actuació ocupa 423.188 metres quadrats, dels quals un 16,78 per cent seran ocupats per habitatge. La resta es destinaran a zona verda (138.681 metres quadrats; el 32,76%), equipaments (76.004 metres quadrats; el 17,95%), vials i aparcaments (110.393 metres quadrats, el 26,08%) i rieres (16.866 metres quadrats, el 3,98%).

Més zones verdes

Les principals modificacions que presenta el pla aprovat, són que es concentra la superfície construïble entorn de l'espai que ocupa la bòbila, alliberant pràcticament d'edificacions l'àmbit de les Oliveretes; que s'incrementa la superfície de zones verdes i equipaments, i que s'amplia la reserva de sòl pel nou institut i l'escola Mediterrània, al costat del futur ambulatori.


Ampliació del Parc esportiu de la Torre Roja

D’altra banda, el Parc esportiu de la Torre Roja serà ampliat i els nous vials ajudaran a descongestionar el trànsit de la ciutat, donat que s'enllestirà la ronda de circumval·lació de muntanya, connectant l'avinguda de la Fraternitat amb la carretera comarcal C-245, a l'alçada del nou Tanatori de Viladecans.

Més habitatges

Pel que fa als habitatges, el pla preveu la construcció de 2.956 pisos destinats a la venda i el lloguer. Un 40% seran de protecció. Els habitatges hauran de ser dissenyades amb criteris de sostenibilitat i s'aplicarà a les construccions mesures d'eficiència energètica de climatització i d'il·luminació. Hi hauran d'assolir la certificació energètica B seguint les directives europees ja vigents.


Redacció / Foto: Arxiu

Principio del formulario

Final del formulario