L’antic CAP de Molins de Rei allotjarà les entitats sociosanitàries

Ha arribat a un acord amb la Generalitat de Catalunya pels pagaments en quatre anys de 186.131 euros i a l’obligació d’assumir la cessió del contracte de subministrament d’una instal·lació de climatització i posterior gestió integral del centre.

D’aquí a unes setmanes, els serveis de la Creu Roja, que actualment estan en uns locals llogats per l’Ajuntament, així com altres entitats de l’àmbit sociosanitari podran disposar d’un nou espai. L’Ajuntament de Molins de Rei recupera l’antic edifici del Centre d’Atenció Primària (CAP) per allotjar-los una vegada el consistori enllesteixi els tràmits administratius i el condicionament que cal fer-hi.

Aquest CAP es va construir l’any 1985 després que l’Ajuntament de Molins de Rei fes donació d’un solar situat al Torrent de l’Hospital –amb una superfície de 1.447 m2, a la Generalitat de Catalunya. A principis del 2012, però, es va deixar d’utilitzar l’edifici del carrer Esperanto com a CAP, ja que es va posar en funcionament el nou CAP situat al Barri de La Granja. Davant la manca de destinació del solar a la finalitat a la qual s’havia de dedicar, l’Ajuntament va reclamar el retorn de la titularitat tant del solar com l’edifici. A partir de llavors es va començar un procés de negociació, aconseguint rebaixar les pretensions inicials de la Generalitat d’ingressar 1 milió d’euros a, finalment, acordar el pagament en quatre anys d’un import 186.131 euros i a l’obligació d’assumir la cessió del contracte de subministrament d’una instal·lació de climatització i posterior gestió integral pel CAP.

Atès que l’edifici es troba en bones condicions i que disposa de 1.588 m2 de superfície distribuïts en quatre plantes, l’Ajuntament ha decidit que hi traslladarà el servei de suport a les famílies que té la Creu Roja a l’Avinguda València. D’aquesta manera podran comptar amb un espai més adequat i de millors dimensions per aquest servei tan important per les famílies més desfavorides i estalviar-se el lloguer que s’abona pel local actual. També es preveu la ubicació d’altres entitats de l’àmbit sociosanitari en aquest edifici recuperat.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha assegurat que aquesta operació “és un nou exemple de racionalització de la despesa, ja que mitjançant unes negociacions i una aportació econòmica perfectament sostenible aconseguim recuperar un espai per equipaments de primer nivell”. Casals també s’ha mostrat especialment satisfet que “aquest nou espai es pugui destinar a entitats de l’àmbit sociosanitari que estan fent una feina impagable i imprescindible en el context actual”. D’altra banda, el primer tinent d’alcalde i regidor de sanitat, Xavi Paz, ha explica que “si ara podem donar la notícia és perquè portem treballant-hi molts mesos des de moltes àrees de l’Ajuntament”, però segons el mateix Paz “el més important és que ampliem els metres quadrats disponibles d’equipaments municipals, i que els podrem de seguida destinar a l’atenció social que és la prioritat absoluta del govern de Molins de Rei.”

Redacció / Foto: Ajuntament de Molins de Rei

Principio del formulario

Final del formulario

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix