El Ministeri de Sanitat reconeix cinc programes de Sant Joan De Déu

Imprimeix

El centre hospitalari d’Esplugues de Llobregat va rebre l’acreditació de Bona Pràctica el Programa Maternitat Respectada (Mare), Tevi, Contar, Darwin i el programa d’atenció al final de la vida de nens amb càncer.

El Ministeri de Sanitat ha concedit l’acreditació de Bona Pràctica a cinc programes de l’Hospital Sant Joan de Déu. Es considera Bona Pràctica aquella intervenció o experiència realitzada que respon a les línies estratègiques del Sistema Nacional de Salut, que està basada en el millor coneixement científic disponible, i que s’ha demostrat efectiva, transferible i resulti innovadora. Cal recordar que el 2013 va rebre aquest reconeixement la Guia Metabòlica Sant Joan de Déu d’aquest centre hospitalari. Els cinc programes acreditats com a Bones Pràctiques són:

  1. Programa Maternitat Respectada (MARE). Aquest programa pretén satisfer les expectatives de les gestants, sempre que no existeixi cap criteri mèdic que ho desaconselli: permet que la dona triï el model de part que desitja, que estigui acompanyada en tot moment per la parella i que pugui ser amb el seu nadó des del mateix moment del naixement.
  2. Té com a objectiu atendre els nens i adolescents que han estat exposats a violència de gènere i presenten trastorns psicopatològics. Durant el 2008 aquest centre ha atès 110 casos.
  3. Mitjançant aquest programa, les famílies dels infants amb artritis idiopàtica que són seguits i visitats periòdicament al centre omplen amb una tablet, mentre són a la sala d’espera abans d’entrar a la consulta, un qüestionari sobre l’evolució que ha tingut el nen des de l’anterior visita. Aquesta iniciativa permet garantir una recollida més completa de les dades que els tradicionals qüestionaris, millora la comunicació entre metge i pacient, fa més curta i profitosa la visita, i permet sistematitzar les dades per a futurs treballs de recerca.
  4. És un programa que permet als professionals i estudiants d'Obstetrícia posar en pràctica els seus coneixements teòrics en un entorn segur que simulació la situació real viscuda en una sala de parts.
  5. Programa d’atenció al final de la vida de nens amb càncer. Amb aquesta iniciativa, els professionals de l’Hospital ofereixen una atenció integral a aquests infants i les seves famílies per cobrir les seves necessitats físiques, psicològiques i espirituals.

Redacció / Foto: HSJD