El nou pont del Pratenc entrarà en servei a principis d’abril

Imprimeix

Aquesta setmana connectarà directament l’avinguda Onze de Setembre amb el polígon Pratenc i la ZAL del port.

Aquest mes d'abril proper s'obrirà al trànsit el pont del Pratenc sobre el riu Llobregat, que connectarà la ciutat baixllobregatina (avinguda Onze de Setembre) amb el polígon Pratenc i la ZAL (zona d'activitats logístiques) del port. L'entrada en servei del pont descongestionarà el pont i els semàfors de Mercabarna.

Proves de resistència

Precisament, aquesta mateixa setmana s'han fet les proves de càrrega del pont, del 300 metres de longitud, per a comprovar la resistència de l’estructura, i que inclou carrils bici i voreres per a vianants i d’aquesta manera ja es podrà arribar a tots els polígons de la ciutat amb bicicleta. A més, s’han realitzat diverses actuacions al voltant de la infraestructura com la revetació amb plantes autòctones, pendents de terra i condicionar els talussos.

Retard de dos anys

Les obres, a càrrec de la Generalitat de Catalunya, es van iniciar l'any 2009 i han tingut un retard de dos anys a causa de la manca de finançament, que ha aturat el projecte més d'un cop. Per la seva banda, l'Ajuntament del Prat ja ha completat els carrils bici del Pratenc, de manera que es podrà anar en bicicleta des de la ciutat fins a aquests polígons industrials.

Redacció / Foto: Ajuntament del Prat de Llobregat