Mas inaugura el nou Centre de Formació Professional d’Automoció a Martorell

Imprimeix

El President de la Generalitat ha destacat que "apostem perquè l'FP catalana sigui la que necessita un país industrial i exportador com el nostre".

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat durant la inauguració del Centre de Formació Professional d’Automoció que “s’estan fent apostes clares perquè la formació professional sigui la que necessita un país amb vocació industrial i exportadora com Catalunya, per tal d’apropar-nos als nivells dels països europeus.

Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha subratllat l’aposta rotunda per la formació professional a Catalunya, com ho demostra la priorització que el Govern està fent amb l’FP dual o la signatura de convenis amb empreses i organitzacions amb l’objectiu que ocupin nois i noies que es preparen als centres de formació professional. I, en aquest mateix sentit,  també ha destacat el paper que tindrà la nova llei de l’FP, actualment en tràmit al Parlament.

El nou centre inaugurat avui a Martorell comptarà amb un nou model de formació professional integrada per al sector. Oferirà formació inicial dual, formació professional per a l’ocupació, formació a mida segons la demanada de les empreses d’automoció i també serveis a empreses i persones S’impartiran tots els graus mitjans i superiors en automoció que regula el departament d’Ensenyament, juntament amb els 21 Certificats de Professionalitat homologats pel Ministeri de Treball. 

El president de la Generalitat s’ha mostrat convençut que el nou Centre de Formació Professional d’Automoció, “dedicat a la indústria, a l'empresa i a la formació” en aquest sector permetrà crear “més i millor feina a Catalunya, en un moment en que en falta”. Artur Mas ha assegurat també que amb la seva “visió industrial i acadèmica”aquest nou equipament està pensat perquè “les empreses en treguin el millor rendiment” i perquè els alumnes “siguin les millors persones al servei de les capacitats productives i de les necessitats competitives del sector”. “És aquell referent que ens faltava per poder ensenyar de portes enfora allò que som capaços de fer i per poder ensenyar-nos de portes endins el que necessitem fer”, ha afegit.

El Centre, que quan estigui a ple rendiment podrà acollir 480 alumnes de FP inicial o reglada en modalitat dual de tres anys i fins a 14.000 alumnes cada any, és un edifici de 10.000m² i està equipat amb les últimes tecnologies del sector. Disposa d’una gran nau industrial de 2.300 mestres quadrats que conforma el taller i de 39 aules. A més, compta amb laboratoris específics de robòtica, sistemes automatitzats, mecànica i de manteniment.

Pel president, aquest nou equipament, s’afegeix a “la suma d’actius de primer nivell” que hi ha a Catalunya en el sector de l’automoció i que ens posicionen com un “centre de referència del sector, d’una manera positiva i eficaç de cara als pròxims anys.”

Entre aquests actius, Artur Mas ha citat el Clúster de la Indústria de l’Automoció, el Circuit de Catalunya, al Saló de l’Automòbil, el centre avançat d’investigació aplicada a l’automòbil IDIADA, i s’ha referit també al fet que el país aculli dos fabricants de vehicles i nombroses empreses capdavanteres i molt internacionalitzades en l’àmbit de la indústria de proveïdors. “Tenim un pinya molt gran perquè projectes amb aquesta visió i magnitud tirin endavant”, ha sentenciat.

Durant la seva intervenció, el president ha volgut subratllat especialment la feina del Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya, que es va constituir fa un parell d’anys, i ha dit que és “una magnífica realitat, que agrupa els esforços de molta gent d’aquest món per seguir fent de Catalunya un centre de referència clar en aquest àmbit, però sobretot per millorar les nostres posicions també de cara al futur”. “Sumant millor acabarem multiplicant i aquest ha de ser l’objectiu comú”, ha reblat.

El nou equipament, que està adscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya, respon a la demanada que la indústria automobilística havia fet al Govern català de disposar d’un model que s’adaptés a les seves necessitats actuals i fos capaç avançar-se a les futures. Per això, el Clúster col·labora en la seva gestió.

El president ha visitat les instal·lacions, acompanyat dels consellers d’Ensenyament i d’Empresa i Ocupació, Irene Rigau i Felip Puig, respectivament, de l’alcalde de Martorell i president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; del president del Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya, Vicenç Aguilera, i de la directora del centre, Maria Teresa Casanovas, entre d’altres autoritats.

Redacció / Foto: Generalitat de Catalunya