La setzena edició de la Carxofada de Sant Boi ja escalfa motors

Imprimeix

Se celebrarà el pròxim diumenge 29 de març a la rambla de Rafael Casanova on hi ha previst un ampli ventall d’activitats relacionades amb aquest producte agrícola.

El pròxim diumenge 28 de març, la rambla de Rafel Casanova acollirà la 16a Carxofada, Sant Boi degusta carxofes, una de les principals festes populars del municipi baixllobregatí, amb aquest producte agrícola com a principal protagonista. Com a novetat principal d'enguany, es presentarà la Tapa Degusta 2015 (hot dog de botifarra de carxofa), elaborada amb les aportacions de la dotzena d’establiments participants en la festa. L’oferta gastronòmica es completarà amb propostes farcides de personalitat com les creps i els raviolis de carxofes o les ‘migas’ de carxofa, entre altres. L'esdeveniment s'havia de celebrar aquest diumenge 22 de març però l'organització l'ha ajornat per previsió de plujes.

Més novetats

Les visites amb bicicleta a un camp de carxofes són una altra de les novetats. També es presentarà “Primavera Experience”, un programa amb aquelles activitats que es poden fer a la ciutat durant el temps de primavera. I, donat que el dia 22 és el Dia Mundial de l’Aigua, durant el matí, a la Masia de Can Julià, hi haurà tallers familiars de jocs de construcció i descoberta.

Superboi

El personatge que arriba en defensa d'un Sant Boi net, farà la seva presentació en públic durant la present edició de la Carxofada. Al llarg de la jornada demanarà la col·laboració de tots i totes per aconseguir la seva missió. Les persones participants el podran conèixer de prop i es podran fer fotos amb ell perquè puguin fer volar Superboi per les xarxes socials amb el hashtag #superboi.

Tíquets

Els tíiquets de la Carxofada es poden comprar a partir del 4 de març al casal Cal Ninyo, La Gralla, casal de Marianao i casal de Ciutat Cooperativa-Molí Nou, també a l'OMAP (pl. Ajuntament s/n). i als restaurants Cal Vitus, Bavi Bistro i Marimorena o via on-line a Ticketmaster. El preu és de 10 euros en compra anticipada (fins a exhaurir existències) i 12 euros el mateix dia de la festa. El pagament del tíquet inclou: tapa Degusta + 3 tapes a escollir entre els 11 establiments + postres, beguda (cervesa, refresc o aigua mineral), vi o cava, coberts i pa.

 

Programa d'activitats

 

MOSTRA GASTRONÒMICA
De 12 a 17 hores podreu degustar les propostes dels diferents restauradors locals, compra el teu tiquet i tria la que més t’agradi.

6a TROBADA DE COL·LECCIONISTES DE PLAQUES DE CAVA

Horari: de 10 a 12 hores

Trobada divulgativa sobre l’art de les puntes de coixí i concurs de puntes de coixí, amb la participació de puntaires de tot Catalunya.

Organitza: CPC

9a TROBADA DE PUNTAIRES LA UNIÓ

Horari: de 10 a 12 hores

Trobada divulgativa sobre l’art de les puntes de coixí amb la participació de puntaires de tot Catalunya.
Organitza: Grup de Puntaires la Unió (Cal Ninyo)

EXPERIMENTA AMB EL RIU LLOBREGAT A CAN JULIÀ

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua hi haurà tallers familiars de jocs de construcció i descoberta del riu

Lloc: A la Masia de Can Julià.

Per més informació o inscripcions : Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. tel.93 421 32 16

VISITES A UN CAMP DE CARXOFES EN BICI

Horari: 12 hores

Us esperem a la plaça de l'ajuntament, on sortirem cap al Parc Agrari, tot passejant, podrem gaudir dels camps de carxofes, i d'altres meravelles d'aquest espai agrari, cent per cent km0!! Tindrem l'opció de collir les nostres pròpies carxofes.

Temps de l'activitat 2h.

(Pels qui no tinguin bicicleta, disposarem de bicicletes, de SomBici, per fer l'activitat) Preu activitat: 2 euros.

Horaris: sortirem de la Plaça de l'Ajuntament a les 10h. i a les 12h.
Organitació: Sombici

Per més informació i consultes: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

TALLERS INFANTILS

Horari: 11 a 13h i de 15h a 18h

A la plaça de l’ajuntament

Activitat pels més menuts que us permetrà apropar-vos al nostre gran producte estrella: la Carxofa

ACTIVITAT ZUMBALDIRI

Horari: 11:30 h

Organització: Complex Baldiri Aleu

A la plaça de l’Ajuntament

MASTER DE ZUMBA

Horari: 12h

Organització : Duet Pau Gasol

A la plaça de l’Ajuntament

SHOWCOOKING

Horari: 12:30 h

El cuiner Pep Nogué, autor de nombrosos receptaris i assessor de la revista CUINA, prepararà damunt de l’escenari diverses receptes amb la carxofa i els productes de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat com a protagonistes. Us proposarà plats originals que després podreu preparar a casa vostra.

A la plaça de l’Ajuntament

JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU CAN BARRAQUER I MUSEU CAN JULIÀ

Horari: d’11 a 14 hores

LLIURAMENT DE PREMIS I SORTEIG CARXOFADA

Horari:15:15 hores

Es farà el lliurament de premis als guanyadors del Concurs de Selfies #bojos per Sant Boi i del concurs de dibuix i coneixement del nostre entorn natural realitzat a la darrera Fira de la Puríssima. A més entre totes les butlletes lliurades al llarg de la jornada farem el sorteig de diferents premis.

EXHIBICIÓ I BALL COUNTRY

Activitat de ball country oberta a tothom que hi vulgui participar

Horari: 16 hores

CONCERT FINAL DE FESTA CUCARACHAS ENOJADAS BAND

La banda santboiana més canalla actuarà a la plaça de l’ajuntament per fer un final de festa que serà un veritable show.

Horari:17 hores

I durant tota la jornada es vendran carxofes de Sant Boi i productes artesans.

 

Redacció / Foto: Arxiu