L’Ajuntament de Sant Andreu inaugura el primer camí escolar de la ciutat

Imprimeix

L’objectiu del consistori és fer un municipi més sostenible, fomentar els hàbits saludables i millorar la qualitat de vida.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va inaugurar dijous passat primer camí escolar de la ciutat que es centrarà a les escoles J.J.Ortiz, Vall Palau i Can Salvi. A l’acte van participar l’alcalde, les escoles i les AMPAS d’aquests tres centres pioners en la ciutat en gaudir d’un camí escolar. Després, es va fer un recorregut a través de l’itinerari senyalitzat del camí fins al Teatre Núria Espert, o es va oferir una xocolatada. Els objectius genèrics del camí escolar són la sostenibilitat ambiental, el foment dels hàbits saludables, la millora de la qualitat de vida i fomentar l’estalvi econòmic.

El camí escolar és un itinerari pacificat, un accés d’anada i tornada de l’escola a casa, tot fent del carrer un entorn segur, acollidor i formatiu; és una via de circulació senyalitzada i escollida entre els recorreguts més utilitzats pels alumnes, en la qual s’identifiquen els elements de la xarxa viària que tinguin incidència en els desplaçaments dels escolars. També es fa un inventari dels elements de mobiliari urbà i els urbanístics que puguin representar un perill per als vianants i conductors.

Les rutes

El primer camí escolar a Sant Andreu de la Barca està format per quatre rutes:

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Andreu Barca