L’Ajuntament de Sant Andreu inaugura el primer camí escolar de la ciutat

L’objectiu del consistori és fer un municipi més sostenible, fomentar els hàbits saludables i millorar la qualitat de vida.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va inaugurar dijous passat primer camí escolar de la ciutat que es centrarà a les escoles J.J.Ortiz, Vall Palau i Can Salvi. A l’acte van participar l’alcalde, les escoles i les AMPAS d’aquests tres centres pioners en la ciutat en gaudir d’un camí escolar. Després, es va fer un recorregut a través de l’itinerari senyalitzat del camí fins al Teatre Núria Espert, o es va oferir una xocolatada. Els objectius genèrics del camí escolar són la sostenibilitat ambiental, el foment dels hàbits saludables, la millora de la qualitat de vida i fomentar l’estalvi econòmic.

El camí escolar és un itinerari pacificat, un accés d’anada i tornada de l’escola a casa, tot fent del carrer un entorn segur, acollidor i formatiu; és una via de circulació senyalitzada i escollida entre els recorreguts més utilitzats pels alumnes, en la qual s’identifiquen els elements de la xarxa viària que tinguin incidència en els desplaçaments dels escolars. També es fa un inventari dels elements de mobiliari urbà i els urbanístics que puguin representar un perill per als vianants i conductors.

Les rutes

El primer camí escolar a Sant Andreu de la Barca està format per quatre rutes:

  • Nord A: Des del barri del Palau fins a l’escola Can Salvi, vorera cantó muntanya
  • Nord B: Des del barri del Palau fins a l’escola Vall Palau, vorera cantó riu
  • Sud A: des de Pl. Charlie Rivel fins a l’escola Can Salvi, vorera cantó muntanya.
  • Sud B: Des de c. Esport cantonada C. Anoia fins a l’escola J.J.Ortiz, vorera cantó riu

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Andreu Barca

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix