El viaducte de l’AVE de Sant Joan Despí serà un gran mural artístic

El pròxim diumenge 15 de març se celebrarà una jornada participativa amb les escoles del municipi, que ajudaran a acolorir i enllestir un mural que serà un nou atractiu més del Parc Riu Llobregat.

Aquest diumenge 15 de març, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Ajuntament de Sant Joan Despí han organitzat conjuntament una jornada participativa amb els escolars del municipi per pintar i enllestir un mural artístic al viaducte de l’AVE situat en el terme municipal de la població baixllobregatina. Una actuació que es va començar ara fa un mes i que, en total, ocuparà una superfície d'aproximadament 5.000 m2. Dels motius plasmats al viaducte, en destaquen creacions de l'arquitecte modernista Josep Maria Jujol, lligat estretament a Sant Joan Despí, a través d'edificacions com la famosa Torre de la Creu. També destaquen il·lustracions arrelades al municipi, com els Gegants o el Drac de Sant Joan Despí.

L'objectiu d'aquest projecte creatiu, que estarà finalitzat a principis d'abril i que està coordinat per la professora i artista Montserrat Casacuberta, del Centre Universitari de Disseny BAU, és integrar l'estructura de formigó d'Adif en el paisatge i reflectir-hi la presència del municipi a través d'elements del seu imaginari.

Projecte de recuperació d’aquest espai

Les obres del tren d'alta velocitat van suposar, amb la construcció de tota la infraestructura necessària, una forta intervenció en el corredor del Riu Llobregat, un espai que fins els anys 90 donava l'esquena als municipis. Per recuperar-ho tant a nivell natural com social, l'AMB ha liderat un potent projecte de recuperació d'aquest espai, connectant els municipis amb el riu i adequant els seus marges per convertir-los en un gran passeig fluvial. A banda, el mural esdevindrà un atractiu més del Parc Riu Llobregat, on també es pot gaudir de la Torre-Mirador, del Parc Fluvial del Prat o la Masia de Can Comes, al bell mig del Parc Agrari.

Redacció / Foto: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
140

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix