El parc del Roserar de Sant Feliu de Llobregat estrena nova imatge

Imprimeix

S’inaugurà el pròxim diumenge amb una jornada festiva amb tallers, visites guiades i activitats per a tota la família.

El Parc del Roserar de Dot i de Camprubí de Sant Feliu de Llobregat inicia una nova etapa on es vol potenciar l’espai per a la descoberta de la natura i, en especial, del món de la Rosa. Precisament aquest diumenge 15 de març, a partir de les 10.30 hores, tindrà lloc la inauguració de les darreres obres de millorar fetes en aquest parc temàtic de la rosa, situat a les Grases. L’ajuntament ha organitzat per tal motiu una jornada festiva que inclourà tallers, visites guiades i activitats per a tota la família. El parc, de 17.000 m2 de superfície, acull 20.000 rosers i més de 400 varietats de roses. El nom de l'espai ret homenatge a les principals famílies roseristes relacionades amb Sant Feliu i es va inaugurar l’any 1907 amb motiu de la celebració del quarantè aniversari de l’Exposició Nacional de Roses. El cost total de les obres que ara s'inauguren és de 378.939,87 € (IVA inclòs).

Novetats

El parc del Roserar presenta diferents novetats. Una de les més visuals és la construcció d’un mòdul prefabricat que té una sala polivalent que l'Ajuntament, junt amb la col·laboració de l'Associació Amics de les Roses, utilitzarà per fer-hi activitats relacionades amb la promoció de la rosa i per ubicar-hi materials. A més, s'hi instal·larà un bar que obrirà les portes aquesta primavera. La millora del parc també ha suposat la col·locació de rètols i elements identificatius dels diferents espais del Roserar, així com una pèrgola de fusta, cedida per l'escultor Jaume Plensa. 

El parc estrena també una zona de jocs infantils. Precisament, amb motiu de la creació del nou espai de jocs també s'ha arreglat el terreny, s'han plantat nous arbres i s'han col·locat bancs i altres elements de mobiliari urbà. D'altra banda, l'Ajuntament està redactant el projecte d'obres per crear en un futur una altra zona de jocs, adreçada especialment als infants més petits.

Activitats

Una cercavila obrirà a les 10.30 hores els actes d'inauguració de la nova imatge del Roserar. Diferents colles de gegants i diables sortiran del Centre Cívic Les Tovalloles per convidar la ciutadania a caminar fins al Roserar. També hi hauran i una visita guiada al Roserar. La jornada inclourà un espectacle d'animació infantil, un vermut popular i un mercat d'artesans i artistes que s'instal·larà en el parc durant tot el matí.

Nova oferta escolar

L’Ajuntament i l'Associació Amics de les Roses podran oferir el curs vinent a les escoles i altres centres formatius de la ciutat un programa d'activitats molt més ampli. Així, es faran tallers perquè l'alumnat treballi temes relacionats amb la botànica, la natura, el medi ambient o, fins i tot, l'astrologia.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Feliu