Molins de Rei tindrà un nou barri d’aquí a set anys

Està a punt de començar la urbanització de Les Guardioles que comptarà amb 680 habitatges, un 41% de zona verda i un 20% d’equipaments.

Molins de Rei tindrà un nou barri en un futur pròxim. Les Guardioles serà una realitat d’aquí a uns set anys amb la urbanització de pràcticament 130.000 m2.El projecte contempla la construcció de 680 habitatges, més de la meitat dels quals seran de protecció oficial o de preu protegit, cosa que garantirà l’accés de tota la població a un habitatge nou i de qualitat. També es destinarà un 41% de l’espai a zona verda i un 20% a equipaments. Tot plegat amb millores de mobilitat que permetran connectar els diferents barris i acostar el parc de Collserola a la vila.

El projecte es va presentar als veïns dels barris implicats amb diferents reunions en les quals es va acordar crear una comissió mixta de seguiment per mantenir-los informats i solucionar qualsevol incidència o molèstia que es pugui generar durant les obres.  

En dues fases

Entre els mesos d’abril i maig començaran els treballs de la primera fase d’urbanització d’aquest sector situat entre la Riera Bonet, Les Conserves i L’Àngel i que ha de permetre tancar la trama urbana del municipi. Els treballs d’aquesta primera fase duraran tres anys i permetran urbanitzar i ampliar el carrer de la Mancomunitat, construir 6 vials nous, fer un pas per sota de les vies de tren i habilitar voreres i nous espais urbans. Posteriorment s’acabaran els treballs d’urbanització a la part més al nord amb un gran espai per equipaments de 25.000 m2 i una gran zona verda 40.000 m2. També es construirà un vial per connectar la Riera Bonet amb el carrer Sant Antoni Abat i es començarà l’edificació dels primers edificis.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, defineix el projecte com a “molt important i molt positiu”per Molins de Rei perquè “tancarà la trama urbana unint els barris de l’Àngel, Les Conserves i Riera Bonet, acostant el parc de Collserola, habilitant espais per a nous equipaments i noves zones verdes i millorant en general tota la mobilitat de la vila”. L’alcalde ha volgut subratllar especialment que “Les Guardioles ens donarà la possibilitat de generar les darreres parcel·les disponibles per fer habitatge públic i polítiques socials d’habitatge fermes i sostenibles”. D’altra banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha destacat que “amb aquest projecte és important fer pedagogia i rebutjar la demagògia, perquè el projecte va ser impulsat l’any 2008 amb la unanimitat de totes les forces polítiques i els dels barris de l’entorn fa anys que reclama aquesta actuació”. Paz ha ressaltat que “Les Guardioles serà un barri del segle XXI, amb noves solucions de mobilitat inèdites fins ara i amb uns habitatges nous i de qualitat accessibles pels sectors de població que més ho necessitin.”.

Redacció / Foto: Ajuntament de Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix