La Fundació Utopia de Cornellà debat sobre masclisme i feminisme a l’escola

Imprimeix

Lídia Puigvert, professora de Sociologia a la Universitat de Barcelona, va presentar la ponència que va estar emmarcada dins del Dia Internacional de la Dona.

Amb motiu dels actes del Dia Internacional de la Dona Treballadora es va celebrar nova sessió del Fòrum Educació en la qual es va debatre la ponència “nou masclisme-feminisme a l’escola”, presentat per Lídia Puigvert, professora de Sociologia a la Universitat de Barcelona. Un acte organitzat per la Fundació Utopia-Juan N. García Nieto que va aplegar professionals de diversos àmbits de l’educació.

La professora Puigvert va donar a conèixer, al llarg de la seva intervenció, els resultats de diferents investigacions com per exemple quins eren els paràmetres internacionals i quines eren les nostres actuacions a l’escola. Segons Puigverd “és del tot indispensable aconseguir als nostres centres educatius que la violència sigui zero des dels zero anys”. I per aconseguir això, la professora creu que és imprescindible “la implicació de tots per evitar que les escoles, els instituts, com han estat molt sovint, siguin institucions on el professorat ha volgut ensenyar coeducació, no sexisme, a les seves aules, sense la implicació activa de totes les persones que envolten als alumnes i, sobretot, a les possibles víctimes de violència masclista: elles mateixes, mares i pares, amigues, germanes…”

Redacció / Foto: Fòrum Educació-Fundació Utopia