L’Hospital Sant Joan de Déu crea l’Instituto Pediátrico de Enfermedades Raras

Imprimeix

El centre sanitari espluguenc té previst prestar assistència a més de 10.000 infants que presenten patologies molt poc conegudes.

L’Hospital Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat, compta des de la setmana passada amb un nou Instituto Pediátrico de Enfermedades Raras (IPER) creat per avançar en el coneixement i la recerca d’aquestes patologies molt poc prevalents, oferir una atenció assistencial integral als més de 10.000 pacients amb malalties minoritàries que són tractats actualment al centre i facilitar un diagnòstic més ràpid als que la pateixen i triguen a ser diagnosticats.

Es tracta d’infants (el 80% de les malalties rares són d’origen genètic) que presenten patologies molt poc conegudes degut a la seva baixa incidència i que sovint requereixen de l’atenció de diferents especialitats de l’Hospital.

La creació de l’IPER segueix les indicacions de la Instrucció del 2014 del CatSalut sobre l’ordenació del procés d’atenció a les malalties minoritàries. El nou institut està dirigit pel doctor Francesc Palau.

Redacció / Foto: Policia Nacional