Cornellà de Llobregat disposarà de dos nous equipaments destinats a la lectura

Imprimeix

Aquestes instal·lacions que es faran als barris de Fontsanta-Fatjó i Almeda ampliaran l’oferta de les tres biblioteques que hi ha a la ciutat i formen part del pla estratègic “Cornellà, Ciutat de la Lectura”.

Cornellà de Llobregat ampliarà la seva oferta cultural amb la construcció, a partir de l’estiu de 2016, de dos nous equipaments adreçats al foment de la lectura i a mig camí entre una biblioteca i un centre cívic, situats en els barris de Fontsanta-Fatjó i Almeda. A més, amb aquest nou servei se solucionarà, en bona part, el problema de distància dels dos barris respecte a les biblioteques municipals. L’objectiu de l’Ajuntament de Cornellà amb la posada en marxa dels nous equipaments, que formen part del pla estratègic “Cornellà, Ciutat de la Lectura”, és continuar impulsant-la com a instrument bàsic per al desenvolupament personal i col·lectiu, com a vehicle.

Característiques

Els Espais de Lectura, projectes realitzats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, tindran una superfície de 700 metres quadrats aproximadament cada un, dividits en dues plantes, amb l’objectiu de deixar lliure una part del solar edificable perquè l’equipament s’integri en l’espai públic i els usuaris puguin gaudir de la lectura tan a l’interior com a l’exterior de les instal·lacions. A més, els espais estaran formats per comparticions mòbils, que permetran redistribuir els ambients segons les necessitats del moment. Aquesta flexibilitat també servirà per mantenir obertes determinades sales de l’edifici mentre que altres romanen tancades, amb la idea de què una part estigui oberta les 24 hores del dia i es pugui utilitzar com a aula d’estudi.

Les noves instal·lacions culturals, també tindran la seva vessant cívica i familiar, i comptaran amb sales de lectura i un punt de préstec que es nodrirà del fons local de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà (XBC). També disposaran d’espais polivalents i petites aules on es podran organitzar formacions, tallers, conferències i reunions. L’objectiu és convertir-se en un punt de trobada dels veïns del barri que faciliti l’accés a la informació, l’intercanvi d’idees i el diàleg, i on la lectura sigui l’eix de les múltiples activitats que s’hi desenvolupin.

Les dues ubicacions

L’Espai de Lectura que hi haurà al barri de Fontsanta-Fatjó es farà al mateix Parc de la Infanta, al costat del camp de futbol municipal del barri i just enfront del Citilab i l’accés al parc pròxim a la parada de Fontsanta-Fatjó del Trambaix. Aprofitant que en aquest solar existeix un talús, l’edifici tindrà dues entrades: una a la planta superior que donarà a la carretera de Sant Joan Despí, i l’altra a la planta inferior que donarà al parc.

Al barri d’Almeda, el nou Espai de Lectura se situarà al costat del Casal d’avis, on actualment hi ha les pistes de bàsquet i futbol, zones de jocs infantils i espais verds. La construcció del nou equipament té com a finalitat reordenar aquesta zona: desplaçant les pistes, reubicant els jocs infantils i guanyant un nou espai verd davant el nou edifici. Igual que a Fontsanta, l’edifici tindrà les mateixes característiques, comptarà amb dues plantes, però en aquest cas només disposarà d’un únic accés per la planta baixa.

Gairebé 39.000 usuaris

Els nous Espais de Lectura de la ciutat complementaran l’oferta de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà, formada per la Biblioteca Central, la Marta Mata i la de Sant Ildefons. Entre les tres biblioteques sumen 38.592 usuaris, és a dir, un 44,18% del total de la població i compten amb una col·lecció de més de 160.000 llibres i documents. Amb els nous espais, Cornellà comptarà amb una superfície pròxima als 8.500 metres quadrats destinats a la lectura i activitats culturals vinculades.

Redacció / Foto: Arxiu