L’atur a la comarca va disminuir un 0,5% el passat mes de febrer

Imprimeix

El Baix Llobregat té actualment una taxa del 14,8% que iguala la de Catalunya.

Segons l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat amb les dades facilitades pel Departament d’Empresa i Ocupació, el mes de febrer del 2015 ha tancat amb 62.448 demandants d’ocupació considerats desocupats inscrits a les oficines del Servei Públic d’Ocupació a la comarca. Aquesta xifra és un 0,5% inferior (-339) a la de demandants del mes anterior, i 9,4% inferior (-6.489) a la de demandants del mateix mes de l’any anterior. La taxa d’aturats al Baix Llobregat s’iguala amb la catalana, mentre que és sensiblement superior a la registrada a l’Àmbit Territorial Metropolità (14,7%).

Tot i que Sant Vicenç dels Horts continua liderant els municipis amb més desocupats, el municipi baixllobregatí ja se situa amb un 19,3% després d’aconseguir baixar l’1,7% el passat febrer. La segona població amb més taxa d’atur és Martorell amb un 17,5%, mentre que Esparreguera i Sant Boi de Llobregat tenen el 17,1%. Entre els municipis amb menys atur figuren, un altre mes consecutiu, Sant Just Desvern (8,5), seguit de Collbató (9,1%) i Begues (9,2%).

Ha estat un bon més per localitats grans com Viladecans, amb un descens del 2,3%, i Castelldefels, amb un -2,7%. L’altra cara de la moneda és Sant Andreu de la Barca, amb un increment del 2,3% i Sant Joan Despí amb un 1,7%.

Redacció / Foto: Arxiu