Sant Boi acull la celebració de les vistes arbitrals de consum

Imprimeix

Fruit de l’acord entre el consistori baixllobregatí amb l'Agència Catalana de Consum per evitar desplaçaments a la ciutadania.

Sant Boi va acollir aquesta setmana la primera sessió de les vistes arbitrals de consum, fruit d'un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i l'Agència Catalana de Consum de Catalunya amb l'objectiu d'evitar desplaçaments a les persones usuàries del servei. De manera excepcional, les primeres vistes celebrades al municipi van estar presidides per la presidenta de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya, Mariló Gramunt Fombuena. Les funcions de secretaria de vistes li correspon a personal de l'Ajuntament de Sant Boi i les assumirà la persona responsable tècnica de consum.

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor de Sant Boi, en el marc de les seves competències, atén les consultes, reclamacions i denúncies de les persones consumidores/usuàries i duu a terme les mediacions en els conflictes de consum que es plantegen. Tant la Junta Arbitral de Consum de Catalunya com l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor de Sant Boi, tenen interès en què la ciutadania afectada per un conflicte, amb proveïdors de productes o prestadors de serveis, puguin resoldre'l de forma propera i sense necessitat de desplaçar-se del municipi.

Voluntari i gratuït

L'arbitratge és un procediment gratuït a través del qual la persona consumidora i l'empresa accepten, de manera voluntària, que sigui un tribunal arbitral qui resolgui el conflicte, i ambdues parts es comprometen a complir la resolució que es dicta, anomenada laude. La decisió arbitral (laude vinculant) és d'obligat compliment per les parts i té efectes de cosa jutjada, per tant no és possible presentar recurs en contra ni interposar demanda judicial pels mateixos fets.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat