Milers de persones defenen al carrer una sanitat pública i de qualitat

Imprimeix

La manifestació es va iniciar a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí i va finalitzar davant de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Llobregat, promoguda pel Fòrum Social del Baix Llobregat (FSBLL), va organitzar ahir amb gran èxit de participació una manifestació en defensa d’una sanitat pública d'accés universal i de qualitat.La protesta, que va aplegar unes 4.000 persones segons els organitzadors, es va iniciar davant de l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí i va recórrer diferents carrers de Sant Joan Despí i Cornellà per finalitzar a la plaça de l’Església, davant de l'Ajuntament d’aquesta darrera localitat baixllobregatina.

La Plataforma lluita ​p​el manteniment de​ls​ recursos tant materials com humans, de les ràtios assistencials i dels drets sociolaborals dels treballadors i les treballadores i exigeix un canvi en les polítiques de la Conselleria de Salut i l'abandonament de les retallades pressupostàries. Els manifestants van exhibir pancartes en contra de les retallades i van denunciar les llistes d'espera i la saturació dels serveis d'urgències, una situació agreujada per l'epidèmia de la grip.

Pura Velarde, portaveu de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Llobregat, fa una valoració molt positiva, ja que “van participar molt veïns, que era el més important perquè la manifestació fos un èxit” i afegeix que “tot va anar bé, i no va haver-hi cap tipus de problema”. D’altra banda, Velarde considera que “aquest acte és un punt d’arrancada per futures mobilitzacions i accions reivindicatives, ja que la nostra intenció és continuar. Ara ens asseurem amb altres plataformes i farem una valoració.”

Redacció / Foto: Arnau Funes