Més de 81.000 estrangers van residir en el Baix Llobregat l’any 2014

Imprimeix

En el darrer any, el descens d'aquest col·lectiu ha estat del 9,2% per als fluxos de la migració exterior i de l’evolució del creixement vegetatiu.

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), la població estrangera resident a Catalunya és d’1.089.214 persones a 1 de gener del 2014, xifra que representa el 14,5% de la població catalana, percentatge superior al d’Espanya (10,7%). Actualment a la comarca hi ha un total de 81.139 persones que resideixen en algun dels trenta municipis baixllobregatins, dels quals 42.095 són homes i 39.044 són dones.

Disminució

Si ho comparem amb l’1 de gener de 2013, a Catalunya el nombre d’estrangers s’ha reduït un 6%. Una disminució que ha afectat totes les comarques entre les quals es troba la del Baix Llobregat. D’un any a l’altre, la reducció ha estat d’un 9,2% (s’ha passat de tenir 89.353 persones l’any 2013 als actuals 81.139). Un percentatge molt inferior a d’altres comarques com l’Alta Ribagorça (-29%), la Val d’Aran (-15,4%) i la Cerdanya (-14,5%). Cal destacar que les variacions de població estrangera estan afectades no només per la intensitat dels fluxos d’entrada i sortida de la migració exterior, sinó també per l’evolució del creixement vegetatiu d’aquests col·lectius i pel procés de naturalització.  

Procedència

El nombre d'habitants estrangers segons el continent de procedència s’ha vist modificat en aquest darrer any. La població estrangera és heterogènia quant a procedències, que estan representades per 162 nacionalitats, tot i que la d’origen europeu segueix sent la més nombrosa, mentre que la procedent d’Àfrica passa a ocupar el segon lloc, seguida pels residents d’origen americà. Més allunyada d’aquests col·lectius hi ha la població asiàtica. D’altra banda, els dos col·lectius -per països- més nombrosos són els procedents del Marroc, en primer lloc, mentre que l’originària de Romania i Xina ocupen la segona i tercera posició respectivament.

Redacció / Foto: Arxiu