En marxa els horts comunitaris destinats a col·lectius vulnerables de Cornellà

Imprimeix

L’Ajuntament ha creat un total de 36 horts al barri de Sant Ildefons en una parcel·la de  2.105,39m2 de superfície.

L’Ajuntament de Cornellà ha destinat una parcel·la del barri de Sant Ildefons –on abans estava ubicat l’INEM- de 2.105,39 m2 a crear 36 horts comunitaris que s’han cedit a persones amb risc d’exclusió social com aturats de llarga durada. Cada hort té 38 metres quadrats i se cedeix per dos anys, sense pagar cap cànon. Els objectius són: ajudar a cobrir les necessitats bàsiques i l'ocupació de les persones destinatàries, ja que els productes conreats es destinaran a l’autoconsum de la persona; oferir formació ocupacional específica en horticultura als beneficiaris per poder reorientar el seu futur laboral;  i desenvolupar un projecte comú reforçant els hàbits de treball conjunts i suport entre els membres dels horts. La finalitat del projecte és, en l’actual context social i econòmic, oferir un instrument de suport emocional a les persones més afectades per la crisi.

L’empresa Humana s’encarregarà de la formació dels usuaris i aquesta iniciativa s’emmarca en un programa d’agricultura social urbana anomenat “Conreem el clima i la comunitat (3C)”. La creació dels horts ha comptat amb un pressupost de 250.000 euros.

Tercera promoció

Es tracta de la tercera promoció d'horts urbans que realitza l'Ajuntament de Cornellà. Les dues primeres, Horts Josep Pidelaserra Llach (al costat de l'Estadi Municipal de Rugbi i Atletisme) i Horts de Can Mercader, disposen de 77 i 52 parcel·les, que se cedeixen per cinc anys a persones majors de 60 anys i a entitats.

Redacció / Foto: Arxiu