Presentat el Pla de Mobilitat Urbana de Gavà a entitats i ciutadania

Imprimeix

La Policia Municipal posa en marxa l’aplicació mòbil de seguretat interterritorial, pionera a Europa.

Aquesta setmana s’ha donat a conèixer avui a les entitats de la ciutat i la ciutadania els principals continguts del Pla de Mobilitat Urbana. Amb aquesta presentació s’obre formalment el procés participatiu que tindrà una durada aproximada d’un mes. És previst que a mitjans de març es convoqui una nova sessió de retorn, a partir de la qual es tancaria el document definitiu. La intenció és, un cop processades les esmenes i redactat el document final, passar-ho a aprovació formal en el Ple del pròxim mes d’abril.

El Pla de Mobilitat és un document que planteja tot un seguit d’idees i actuacions per abordar les millores tenint en compte els diferents mitjans de transport i mobilitat. Els objectius són 10: millorar la seguretat viària, afavorir les condicions per a la mobilitat a peu, augmentar l’ús de la bicicleta, promoure un transport col·lectiu de qualitat i competitiu, garantir una distribució de mercaderia àgil i ordenada, fomentar l’ús racional del cotxe, optimitzar l’oferta d’aparcament, controlar i disminuir els nivells de contaminació, sensibilitzar la ciutadania sobre els valors de la mobilitat sostenible i segura i garantir la coordinació entre els municipis de l’entorn. Objectius tots ells encaminats a millorar la qualitat de vida dels gavanencs i gavanenques.

Una app de seguretat

La primera aplicació mòbil de seguretat interterritorial a Europa, per a diferents municipis d’un mateix entorn urbà, ja està operativa a Gavà. La Policia Municipal s’afegeix a aquesta iniciativa en què hi participen set ajuntaments de la comarca (Gavà, Cornellà, El Prat, Esplugues, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern) i l’Hospitalet. L’aplicació mòbil, que s’inscriu en el Programa europeu de cooperació interterritorial de policies locals, pretén ser una eina d’interrelació i comunicació de caràcter immediat entre la persona usuària i la policia local de cadascun dels municipis.

Redacció / Foto: Arxiu