L’Ajuntament de Sant Boi edita el Diccionari de la Pau

Imprimeix

Amb motiu del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau, i vol sensibilitzar els nens i les nenes per construir una societat millor.

En el marc de la commemoració del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP), l’Ajuntament de Sant Boi ha editat un Diccionari de la Pau adreçat als nens i nenes de la ciutat. El volum repassa, alfabèticament, tot un seguit de paraules que tenen a veure d'una manera o altra amb el foment de la cultura de la pau. El diccionari s'ha distribuït a les vint-i-dues escoles d'educació primària del municipi baixllobregatí i als participants a L'Hora del Conte i l'espectacle de titelles "L'Estel i els cavallers de la pau" que van tenir lloc els dies 30 i 31 de gener a la Biblioteca Jord Rubió i Balaguer per commemorar el DENIP.

En obrir el llibre, podem llegir la frase "No n'ha ha prou a parlar de pau. Hem de creure-hi i treballar per aconseguir-la", d'Eleanor Roosevelt, que ens convida a fullejar-lo i descobrir-hi paraules que tenen un significat relacionat amb la idea de construir una societat millor. Cada lletra del diccionari té mots especialment resaltats: amistat, besar, compartir... El diccionari ve acompanyat de les il·lustracions de Maria Beitia i té un apartat perquè els nens i les nenes puguin escriure les paraules que més els han agradat.

Redacció / Foto: Arxiu