Recepció als alumnes participants en el projecte Cultura Emprenedora a l'Escola

Imprimeix

L'Escola Parellada de Sant Boi de Llobregat desenvolupa aquesta iniciativa de la Diputació de Barcelona.

L'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, va rebre ahir a la Sala de Plens, als alumnes de 5è de primària de l'Escola Parellada que estan participant al projecte Cultura Emprenedora a l'Escola impulsat per la Diputació de Barcelona. Els escolars han desenvolupat dues cooperatives i han rebut de mans de l'alcaldessa els certificats amb el CIF que els permetrà poder vendre els seus productes. L'acte també ha comptat amb la presència del tinent d'alcalde d'Educació i Civisme, Luis Pérez, i el tinent d'alcalde de Governança i Ciutadania, José Ángel Carcelén. Dos portaveus de les dues cooperatives creades pels alumnes de 5è de l'Escola Parellada, I love manualitats i El Cinquet, han explicat la seva experiència.

Beneficis

Els representants dels alumnes han anunciat que dedicaran els beneficis que obtinguin de la venda dels seus productes a projectes escolars i donaran el 20% a una ONG. L'alcaldessa ha agraït als escolars el seu esforç, que hagin pres totes les decisions d'una forma democràtica i que dediquin part dels diners a una causa justa. "No renuncieu mai als vostres somnis", ha demanat Lluïsa Moret els escolars.

Una gran experiència

En tot aquest procés els alumnes-cooperativistes han après i decidit qüestions com els processos de creació d'una cooperativa, el nom, logotip, capital a invertir, demanar un crèdit a una entitat bancària, elaborar un estudi de mercat, producció de productes, etiquetatge, publicitat, venda, control de vendes, entre d'altres.

A través d'aquesta metodologia eminentment pràctica es facilita l'adquisició de les competències bàsiques: autonomia i iniciativa personal (esperit emprenedor), aprendre a aprendre, competència social i ciutadana, competència lingüística, competència matemàtica, tractament de la informació i competència digital, competència cultural i artística i competència en el coneixement i la interacció amb el món físic.

L'Escola Parellada s'ha incorporat al projecte Cultura Emprenedora a l'Escola durant el curs 2014-15. La promoció de la cultura emprenedora augmenta la relació entre el sistema educatiu i el productiu, incrementa la qualitat del treball, afavoreix la millora dels resultats educatius i promou l'adquisició d'un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils, que capaciten les persones en l'impuls dels seus projectes professionals i vitals

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi