Al barri de Marianao arrenca un nou projecte comunitari

Imprimeix

La iniciativa compta amb el suport de l'Ajuntament de Sant Boi, la Fundació Marianao i l'Obra Social "la Caixa".

Ja està en marxa un nou Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) a Sant Boi de Llobregat. L'Obra Social "la Caixa" i l'Ajuntament han arribat a un acord a través del qual prenen el compromís de desenvolupar el projecte MarianaoTéCor, conjuntament amb la Fundació Marianao.

La presentació del projecte es va fer ahir al consistori municipal on cal destacar la presència de l'alcaldessa, Lluïsa Moret, el patró de la Fundació Bancària "la Caixa", Jaume Lanaspa, el director territorial de "la Caixa" a Barcelona, Jordi Nicolau, i el president de la Fundació Marianao, Xavier Pedrós.

El Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural, MarianaoTéCor, és una aposta de la ciutat per la convivència i la cohesió social, per afavorir el desenvolupament local i millorar les condicions de vida dels veïns i les veïnes del barri. El Projecte és impulsat per l'Obra Social "la Caixa", en col·laboració amb diferents entitats socials i amb les administracions locals, i avalat pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). En aquests moments, el Projecte és present a quaranta àmbits territorials de 31 municipis de tot l'Estat amb un alt nivell de diversitat cultural.

Durant l’acte de presentació l'alcaldessa, Lluïsa Moret, va destacar que "la llarga trajectòria de treball comunitari i en xarxa existent a Sant Boi" contribueix al fet que aquest nou projecte sigui una realitat. El president de la Fundació Marianao, Xavier Pedrós, va explicar durant la seva intervenció que "en moments com aquest es fan presents les milers de persones que s'han implicat al barri durant aquests anys". D’altra banda, el patró de Fundació Bancària "la Caixa", Jaume Lanaspa, va posar en relleu que, a diferència d'altres països, "la societat espanyola i la catalana acceptem amb naturalesa el sentiment de pertinença i el fet que cadascú mantingui l'orgull dels seus orígens."

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi