La ciutadania aporta gairebé mil idees per al futur Sant Joan Despí

Imprimeix

Ahir es va celebrar al Teatre Mercès Rodoreda l’acte de cloenda del procés ‘Sant Joan Despí 2015’ que va tancar l’alcalde Antoni Poveda.

L'alcalde del municipi santjoanenc, Antoni Poveda, va presentar ahir al Teatre Mercè Rodoreda les conclusions del procés ‘Sant Joan Despí 2015’ on, des de l’abril de 2014, la ciutadania ha reflexionat i debatut com vol que sigui la ciutat baixllobregatina d’aquí deu anys.

Un procés en què un total de 864 persones han expressat la seva opinió a través de jornades de debat adreçades a col·lectius (agents econòmics, professionals, experts, personal municipal), i a la ciutadania; debats al carrer, i aportacions on line a través d'un web, del correu electrònic i de la xarxa social Facebook. S'han recollit 968 idees i suggeriments que serviran per marcar les línies estratègiques per al futur de la ciutat.

Tres eixos

Els participants han aportat les seves idees al voltant de tres grans eixos: la ciutat equilibrada i sostenible; la ciutat emprenedora i innovadora, i la ciutat de les persones. Tal com va dir l'alcalde, Antoni Poveda, en la seva intervenció "assumeixo i comparteixo gairebé el 100% de les propostes que ha presentat la ciutadania en aquest procés. De fet, en moltes d'aquestes idees ja estem treballant, moltes relacionades amb la sostenibilitat, com l'ampliació de carrils bicis o la recuperació de l'espai natural del riu, per exemple."

El document, que es pot consultar al web sjdespi.cat, posa de relleu l'interès creixent de la ciutadania pel medi ambient, amb propostes per impulsar la bici i el transport públic; la preservació del patrimoni natural o el reciclatge; la potenciació del comerç de proximitat i de les empreses ajudant a la creació d'activitat; l'impuls de les noves tecnologies, o l'acostament de l'Ajuntament a la ciutadania, simplificant els tràmits administratius o obrint nous canals participatius.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí