Martorell passa a gestionar el CAS de l’Alt Penedès-Garraf

Imprimeix

El Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències depèn de l'Hospital Sagrat Cor Germanes Hospitalàries.

Des de l’1 de gener, l’Hospital Sagrat Cor de Germanes Hospitalàries de Martorell gestiona el Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències (CAS) de l’Alt Penedès–Garraf, que fins llavors depenia de la Mancomunitat Penedès-Garraf. El centre martorellenc ofereix atenció hospitalària en salut mental i sociosanitària i disposa de més de vint equipaments comunitaris repartits pel territori català.

Des de la Direcció de l’Hospital Sagrat Cor s’assegura que el canvi de gestió no suposarà cap modificació en l’atenció que reben els usuaris del servei, ja que la ubicació del dispositiu és la mateixa, així com els equips assistencials d’ambdós centres d’atenció (Vilanova i Vilafranca). “Esperem que la integració dels professionals del CAS a una organització amb una àmplia cartera de serveis i de professionals, com és l’Hospital Sagrat Cor, serveixi per ampliar l’oferta assistencial a més de possibilitar l’accés a un extens programa d’activitats de formació continuada”, explica el doctor José Antonio Larraz, director mèdic de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell.

Relació anterior

El Centre gestiona en l’actualitat la totalitat dels serveis de salut mental comunitaris d’adults de l’Alt Penedès, a més de la Unitat de Patologia Dual a Martorell, per la qual cosa, ja existia una relació entre els professionals del Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències de l’Alt Penedès–Garraf i l’Hospital Sagrat Cor. Aquesta interacció es produïa tant a nivell de coordinació com de circuits de derivació, pel fet de compartir el tractament de moltes persones afectades per ambdós trastorns (drogodependència i malaltia mental).

Redacció / Foto: Arxiu