Destinen més de 240.000 euros per projectes educatius

Imprimeix

L’Ajuntament del Prat els ha invertit en projectes pedagògics dels centres, llibres de text, material escolar, projectes educatius de les AMPA, foment de l'estalvi energètic i a la millora de l'èxit escolar.

L'Ajuntament del Prat ha destinat durant el primer trimestre del curs 2014-2015 un total de 241.463€  per subvencionar diferents projectes per als centres educatius de la ciutat baixllobregatina.

S'ha destinat una subvenció de 34.875 € a projectes pedagògics realitzats pels centres de primària, secundària i postobligatòria, que desenvolupen accions vinculades a l'educació ambiental, educació en valors, educació artística i musical, l'ensenyament i aprenentatge de la llengua anglesa i la millora i optimització del servei de biblioteca escolar de cada centre.

L'Ajuntament del Prat de Llobregat també ha destinat 49.962 € a tots els centres educatius públics, per a l'adquisició de llibres de text i materials escolars per al fons dels centres. Aquest any s'ha ampliat la convocatòria als centres que ofereixen ensenyaments postobligatoris. Aquests ajuts s'emmarquen en el projecte SORELL (Sostenibilitat i Reutilització de Llibres) desenvolupat a la nostra ciutat.

Mentre, les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) han rebut subvencions municipals per un import global de 36.450 € per a projectes educatius relacionats amb l'organització i realització de campanyes per promoure la reutilització de llibres de text, l'organització d'activitats en l'àmbit extraescolar, la millora de la gestió de l'AMPA, l'impuls de la cultura participativa, el foment de la lectura i l'adquisició d'equips informàtics.

D’altra banda, el consistori municipal organitza diferents projectes que tenen per objectiu posar en marxar accions per potenciar competències acadèmiques específiques i promoure l'equitat de l'alumnat a través de mesures compensatòries. Cal destacar els Tallers de suport a l'èxit escolar, que es portaran a terme als centres de primària i secundària que ho hagin sol·licitat, i el projecte LECXIT, centrat en la millora de la lectura. L'import global destinat a aquests projectes és de 100.189,23€.

Estalvi energètic

Totes les escoles de primària de la ciutat participen en el Programa d'estalvi energètic municipal i, per primera vegada, han rebut una subvenció per l'import corresponent a la meitat de l'estalvi aconseguit gràcies a les mesures endegades durant aquest any. L'import global de la subvenció ha estat de 19.987€, que haurà de ser destinat a l'adquisició de materials pedagògics, dispositius digitals i petit mobiliari. L'Ajuntament dedicarà l'import corresponent a l'altre 50% a aplicar mesures d'eficiència energètica als centres educatius.


Redacció / Foto: Arxiu