Volen allargar la Diagonal fins a Sant Joan Despí

Hi ha fet avantprojecte on es construiria a banda i banda de l’autopista uns vials segregats per a bicicletes i vianants.

Construir una gran porta d’entrada i sortida de la Diagonal des del Baix Llobregat pot ser una realitat en un futur pròxim. De moment, ja hi ha un avantprojecte que Barcelona ha començat a treballar amb la col·laboració dels ajuntaments de Sant Joan Despí, Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern. Es tracta de crear un passeig urbà continu en paral·lel a la B-23, en els cinc quilòmetres que discorren des de l'entrada de Barcelona fins a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí.

L'autopista no desapareix, es manté com a via segregada al tronc central, però des de la Zona Universitària de Barcelona, la Diagonal continuarà, a banda i banda de la B-23, en dos passejos amb voreres, carrils bici i calçada per a vehicles.

Antoni Poveda, alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB declarava a La Vanguardia que "aquesta nova Diagonal començarà a Sant Joan Despí. En aquesta zona hi haurà d'haver un important aparcament de cotxes, i d'allà, llançadores que connectin amb la futura estació d'autobusos prevista al parc de Cervantes on també s'accedirà a la línia 3 del metro i que permetrà que els ciutadans puguin distribuir-se per la ciutat."

El projecte deixa oberta la porta a un altre tipus de transformacions, com ara cobrir la B-23 a l'altura del sector de Bellavista de Sant Joan Despí o ampliar el pont sobre l'autopista a la zona de TV3.

"Els usos seran similars als de la Diagonal, residencials i també activitat econòmica i per què no pensar en projectes com una altra espècie d'Illa?", es pregunta l'alcalde de Sant Joan Despí. Antoni Poveda, juntament amb una comitiva municipal, es reunirà a principis de l'any que ve amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i la ministra de Fomento, Ana Pastor, per exposar el projecte, encara que és el primer a reconèixer que es tracta d'una actuació a la qual li queden anys i treball per davant.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix