L’Ajuntament de Sant Boi passa balanç de la Fira de la Puríssima

Imprimeix

L'emprenedoria i la solidaritat han estat protagonistes d’un certamen que ha estat un gran èxit d’expositors i d'afluència de públic.

Del 6 al 8 de desembre es va celebrar la seixanta-vuitena edició de la Fira de la Puríssima de Sant Boi de Llobregat. En total van participar 530 expositors (114 locals). El certamen ha tornat a ser un reflex fidel de l'evolució de la realitat social i econòmica del municipi baixllobregatí, tot incorporant com a gran novetat el sector de l'emprenedoria i l'economia social i solidària. A manca de completar el recompte, la Fira de la Puríssima, que cada any aplega a Sant Boi més de 260.000 persones i té un impacte econòmic superior als 8 milions d'euros, ha tornat a ser l'esdeveniment de l'any amb més afluència de públic a Sant Boi 2.000 persones han fet servir el Firabus per moure's al llarg del recinte firal.

Trobada d'Economia Social i Solidària

En l’edició d’enguany, l’Ajuntament ha prescindit de l'estand municipal i ha apostat en el seu lloc per organitzar a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer una trobada d'iniciatives locals d'economia social i solidària. Setze emprenedors i emprenedores, la majoria gent jove, hi han estat presents per donar a conèixer els seus projectes. S'han dut a terme una dotzena d'activitats, entre elles el taller infantil Lego Serious Play, plantejat per estimular idees imaginatives sobre un món més solidari, i un taller de reutilització de roba mitjançant tècniques d'estampació.

L'Espai de la Solidaritat

Aquest espai clàssic de la fira s'ha reformulat per recollir diferents iniciatives de caràcter social i solidari, amb la participació d’un total de divuit entitats ciutadanes. Durant els tres dies del certamen s'hi han recollit joguines per a aquest Nadal i aliments per ajudar a cobrir les necessitats de les famílies amb més dificultats. Unes 4.000 persones han col·laborat d'una manera o altra amb les diferents iniciatives solidàries proposades.

Carpa Fresca

Dissenyada per joves de la ciutat com una representació de la zona agrícola de la comarca, la Carpa Fresca ha estat visitada per milers de persones durant aquests dies i ha acollit tallers infantils d'herbes aromàtiques i horta vertical, una showcooking de carxofes i una mostra de pomes i peres del Parc Agrari del Baix Llobregat. S'hi han repartit 1.500 berenars amb xocolata.

I Fira de la Cervesa Artesana

Una de les grans novetats populars de l’edició d’enguany ha estat la Fira de la Cervesa Artesana, en què han participat catorze marques diferents. Més de 10.000 persones han degustat cerveses en aquest nou espai.

Programació cultural i de lleure

La programació d'activitats culturals i de lleure ha tingut com a activitats estel·lars un concert d'Antonio Orozco (800 persones assistents), la Mostra de Dansa i Balls Moderns (2.500 persones assistents a les vuit actuacions realitzades) i l'espai de concerts musicals amb tast de vins i caves Vi Cult (1.800 persones). L'Orquestra Simfònica del Vallès ha presentat un espectacle de sarsueles.

Mercat d'Art Jove

Un total de trenta parades han mostrat productes artístics fets per joves de la localitat i l'entorn. El mercat ha atret un miler de persones durant el certamen. Més de 500 han participat en diferents tallers.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat