Més seguretat per a l’estació de RENFE de Gavà

Imprimeix

Els treballs de la instal·lació dels nous tancaments, que comencen aquest pròxim dimarts 9 de novembre i s’allargaran una setmana, s’executaran a la nit per no interrompre el trànsit ferroviari.

Adif començarà els treballs d’instal·lació de nous tancaments a l’estació de Gavà, una actuació que l’empresa depenent del Ministeri de Foment està portant a terme a onze estacions de la xarxa de Rodalies de Barcelona, amb una inversió global de 290.000 euros. L’actuació permetrà incrementar el nivell de seguretat en l’entorn de l’estació, tant per a la ciutadania com per al trànsit ferroviari. L’objectiu és evitar trànsits indeguts per les vies i la creació de passos viciosos en punts no autoritzats. D’aquesta manera es reduirà la probabilitat d’afectacions al trànsit de trens per atropellaments.

Més de 200 tanques

Les tasques a l’estació de Gavà consistiran en la instal·lació de 233 de tanques. Per executar l’obra seran necessaris treballs de demolició i muntatge en les proximitats de la via i, amb la finalitat de no afectar el pas dels trens, s’efectuaran en horari nocturn. Es preveu que els treballs no s’allarguin més d’una setmana.

Les noves tanques, que s’instal·len entre el final de l’andana i el límit de l’àmbit de l’estació, són de característiques semblants als que s’utilitzen per a la protecció de la línia d’alta velocitat, de gran força i resistència a les condicions meteorològiques adverses, ja que incorporen sistemes anticorrosius i tenen altes prestacions per evitar que puguin ser escalades.

Aquests tancaments estan formats per mòduls estructurals de xarxa electrosoldada rígida amb protecció galvànica amb una altura entre 2 i 2,5 metres, i una estructura de suport principal integrada per pilars i ancoratges a murs de formigó que dificulten que puguin ser manipulades des de l’exterior.

Redacció / Foto: Arxiu