SEAT Martorell reuneix al Rei, la Generalitat i l’Estat

Imprimeix

Felip VI ha visitat les instal·lacions de l’empresa automobilística amb motiu del 30è aniversari del SEAT Ibiza i ha descobert una placa commemorativa.

La fàbrica de SEAT a Martorell ha tingut un convidat d'autèntic luxe. El Rei Felip VI ha visitat les instal·lacions que culmina, d'aquesta manera, els actes de celebració del 30è aniversari del SEAT Eivissa. En Felip així com el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; i el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria; acompanyats per Francisco Javier García Sanz, vicepresident executiu i membre del Consell de Direcció del Grup Volkswagen i president del Consell d'Administració de SEAT, i per Jürgen Stackmann, president del Comitè Executiu de SEAT, han conegut els models que la marca llançarà en els pròxims cinc anys i les últimes inversions realitzades.

Centre tècnic

El primer lloc de la visita programada ha estat el Centre de Disseny de SEAT, unes instal·lacions úniques a Espanya on tecnologia i creativitat s'uneixen per dibuixar els futurs models de la marca. El Centre de Disseny de SEAT forma part del Centre Tècnic, que acull a 900 enginyers i configura a la multinacional automobilística com el primer inversor industrial en R+D+i a Espanya. En Felip ha mantingut allí una reunió amb un destacat grup d'empresaris catalans i amb l'alta adreça de la companyia.

Taller 10 de Muntatge

Després, S. M. el Rei s'ha desplaçat en un SEAT León X-Experience conduït per ell –al costat de President de la Generalitat, el Ministre d’Indústria i el vicepresident executiu del Grup Volkswagen- al Taller 10 de Muntatge, on s'assemblen els dos pilars de SEAT, el León i l'Eivissa. Precisament l'Eivissa ha superat aquest any els cinc milions de vehicles venuts des del seu llançament en 1984. En Felip ha conegut algunes de les últimes tecnologies incorporades a aquest taller, com a sistemes de millora de l'ergonomia o vehicles guiats de forma automàtica per proveir a les línies de producció, amb l'objectiu d'incrementar l'eficiència i la competitivitat de la fàbrica. Martorell és la planta espanyola que produeix més automòbils: 2.100 cada dia, un cada 30 segons, que es distribueixen en 76 països. En concret, la producció creix aquest any un 13%, la qual cosa ha permès contractar a més de 800 empleats en els últims mesos. Les vendes de SEAT també pugen per sobre del 10%.

En Felip ha conversat amb empleats de la línia de Muntatge, entre ells aprenents de la primera promoció de graduats de la formació dual en SEAT, que es van incorporar a l'empresa amb contracte indefinit el passat 1 de juliol, i alumnes que cursen el tercer i últim any acadèmic i formaran part de SEAT el proper any.

Centre de Prototips i Meisterbock

Don Felip ha visitat, posteriorment, dues instal·lacions de la companyia singulars en el sector de l'automòbil a Espanya: el Centre de Prototips de Desenvolupament, el punt de connexió entre les àrees de R+D i Producció per construir els futurs models, i el Meisterbock, on SEAT assegura la qualitat d'aquests models durant la seva fase de llançament i posada en producció. En Felip ha pogut veure d'aprop el treball i les últimes tecnologies que empra l'empresa per assegurar la precisió i perfecció de tots els seus vehicles.

El recorregut ha finalitzat en les instal·lacions del centre d'entrenament de l’SPS, el Sistema de Producció de SEAT, en el qual els empleats es formen en diferents habilitats de producció. Allí, S. M. el Rei Felip VI ha descobert una placa commemorativa de la visita.

A l'acte han assistit al voltant de 200 persones entre representants institucionals, polítics, empresaris i organitzacions sindicals, els qui també han pogut conèixer de primera mà algunes de les instal·lacions més innovadores de la companyia automobilística.

Redacció / Foto: SEAT