Simulacre de segrest aeri a l’aeroport Barcelona-el Prat

Imprimeix

Forma part dels exercicis que es realitzen per donar compliment a la normativa nacional i internacional.

Ahir al matí es va desenvolupar en l'aeroport de Barcelona-el Prat, un simulacre de segrest aeri, a iniciativa de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) del Ministeri de Foment, amb l'activa participació del Ministeri de l'Interior (Guàrdia Civil i Policia Nacional), de l'Exèrcit de l'Aire, d'Aena, de la Delegació del Govern a Catalunya, del Cos de Mossos d'Esquadra i de Protecció Civil.

Els objectius perseguits amb aquest tipus d'exercicis va ser mantenir entrenat al personal involucrat en un succés d'aquestes característiques i corroborar la idònia implantació de la normativa aplicable al mateix. Addicionalment, s'obtindran conclusions que permetin millorar l'operatiu aplicable en cas d'un segrest real.

Els treballs de disseny i planificació, incloent unes jornades tècniques formatives, es van realitzar amb antelació a la data proposada i l'exercici es va dur a terme al moment en què l'aeroport va estimar que no es produirien interferències en el normal desenvolupament de les operacions aeroportuàries.

Redacció / Foto: Premsa Govern d’Espanya