L’AMB posa en marxa el pla de recuperació de platges

Imprimeix

La gran quantitat de deixalles que s’han acumulat a les platges faran que els treballs de neteja durin entre 5 i 7 dies.

Després dels temporals intensos de l’últim cap de setmana, la majoria de parcs i platges metropolitans, en especial els del Baix Llobregat, han sofert desperfectes. És per això que l’AMB ha respòs enviant els seus equips tècnics per avaluar els danys, i en cas que sigui necessari, reparar i netejar aquests espais públics. Les dutxes, aparcabicicletes i resta d’elements es troben en perfectes condicions. Només algunes passeres de fusta han resultat lleugerament desplaçades a causa de la inundació de les platges i l’onatge.

L’AMB, juntament amb les dues operadores del servei, FCC i Coptalia, ha dedicat diversos dels seus efectius a la neteja i condicionament d’aquests espais. Concretament, s’ha desplegat sobre el territori un tractor amb pinces per a recollir residus, dues garbelladores, una retroexcavadora, tres equips de neteja manual i dos de manteniment, amb un total de 15 persones treballant. També s’ha fet servir un camió grua per retirar grans troncs.

Les platges són un espai viu que, tot i rebre la major part dels seus visitants a l’estiu, estan obertes els 365 dies de l’any, i cada vegada són utilitzades pels ciutadans en una franja temporal més àmplia. És per això que l’AMB no limita el seu manteniment, neteja i promoció als mesos de més calor, sinó que en vigila les condicions constantment, i està preparada per actuar en casos d’emergència, com ara davant d’un temporal.

Malgrat la gran quantitat de deixalles que s’han acumulat a les platges, l’AMB preveu que els treballs de neteja durin entre 5 i 7 dies, i que a partir de llavors aquest espai públic de qualitat torni a estar en perfectes condicions per a qualsevol usuari que el vulgui fer servir.

Redacció / Foto: AMB