El saldo migratori en el Baix Llobregat és negatiu

Imprimeix

L’any 2013 la comarca va perdre 2.009 persones com a conseqüència de la marxa de persones a l’estranger.

Segons l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, el territori presenta el 2013, i per segon any consecutiu, un saldo migratori de -2.009 persones. Això és degut especialment al moviment migratori cap a l’estranger, que ha estat el component principal per tal que la diferència entre el total d’altes i de baixes de residència de la comarca sigui negativa. D’altra banda, els moviments interns (canvis de residència dins de municipis de la mateixa comarca) han estat 11.340. Aquests han augmentat lleugerament respecte a l’any anterior.

Pel que fa al moviment migratori amb l’estranger, la baixada en la intensitat de la immigració des de l’estranger que es dóna des de l’any 2008 i l’augment de l’emigració cap a altres països ha fet que el saldo exterior sigui de nou negatiu. El saldo migratori amb l’estranger del Baix Llobregat l’any 2013 ha estat de -2.960 persones. L’any anterior, el 2012 havia estat de -1.427 persones. El saldo de la comarca amb municipis de la resta d’Espanya també és negatiu (-99 persones el 2013, i l’any 2012 van ser -597).

Mentre, el saldo migratori de la comarca amb la resta de Catalunya, tot i disminuir respecte el 2012, segueix sent l’únic component positiu pel que fa a la direcció de les migracions. Aquesta relació però, es produeix principalment pel que fa a les variacions residencials amb la província de Barcelona (+963), ja que amb la resta de províncies de Catalunya la comarca presenta un saldo positiu de només 87 moviments.

Redacció / Foto: Consell Comarcal