Els menús excedents dels menjadors escolars aniran a persones sense recursos

Imprimeix

L’Ajuntament de Sant Just Desvern s’ha adherit a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i enguany està dedicat a la lluita contra el malbaratament alimentari.

L’Ajuntament de Sant Just, dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, ha endegat un projecte de reducció de malbaratament alimentari a menjadors escolars:  “L’escola cuina, menja, aprofita”. Es planteja com una prova pilot a dues escoles del municipi baixllobregatí i consisteix a recuperar la cultura del “menjar no es llença”, recollir els menús excedents de la cuina de l’escola en recipients individuals compostables i repartir-los com a “àpats solidaris” a persones amb pocs recursos.

És una acció transversal entre els serveis de Medi Ambient, Benestar Social i Educació, i que compta amb la implicació de les empreses que gestionen els menjadors escolars -que fan la donació dels aliments- i l'empresa Solidança, que s'encarrega del transport fins al Centre Social de El Mil·lenari on es fa el lliurament dels àpats a les famílies. En aquesta acció, també col·labora el grup de voluntariat de Càritas, que forma part del Banc dels Aliments.

El projecte es presenta a la comunitat educativa amb una  Xerrada sobre el problema del malbaratament alimentari el dilluns 24 de novembre a les 17.30 h al Centre Cívic Salvador Espriu.

D’altra banda, dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus està previst que es facin altres activitats a la localitat:

-Taller d'embolcalls amb patchwork (inscripció gratuïta al mateix centre): 26 de novembre, a les 18.30 h al Centre Cívic Joan Maragall. 

-L'embolcall de l'entrepà amb patchwork (inscripció gratuïta al mateix centre): 27 de novembre, a les 18.30h a l'Espai Mas Lluí. 

-Estand de malbaratament alimentari: 28 de novembre, a les 10 h, davant del Mercat Municipal. 

Redacció / Foto: Arxiu