Els menús excedents dels menjadors escolars aniran a persones sense recursos

L’Ajuntament de Sant Just Desvern s’ha adherit a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i enguany està dedicat a la lluita contra el malbaratament alimentari.

L’Ajuntament de Sant Just, dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, ha endegat un projecte de reducció de malbaratament alimentari a menjadors escolars:  “L’escola cuina, menja, aprofita”. Es planteja com una prova pilot a dues escoles del municipi baixllobregatí i consisteix a recuperar la cultura del “menjar no es llença”, recollir els menús excedents de la cuina de l’escola en recipients individuals compostables i repartir-los com a “àpats solidaris” a persones amb pocs recursos.

És una acció transversal entre els serveis de Medi Ambient, Benestar Social i Educació, i que compta amb la implicació de les empreses que gestionen els menjadors escolars -que fan la donació dels aliments- i l'empresa Solidança, que s'encarrega del transport fins al Centre Social de El Mil·lenari on es fa el lliurament dels àpats a les famílies. En aquesta acció, també col·labora el grup de voluntariat de Càritas, que forma part del Banc dels Aliments.

El projecte es presenta a la comunitat educativa amb una  Xerrada sobre el problema del malbaratament alimentari el dilluns 24 de novembre a les 17.30 h al Centre Cívic Salvador Espriu.

D’altra banda, dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus està previst que es facin altres activitats a la localitat:

-Taller d'embolcalls amb patchwork (inscripció gratuïta al mateix centre): 26 de novembre, a les 18.30 h al Centre Cívic Joan Maragall. 

-L'embolcall de l'entrepà amb patchwork (inscripció gratuïta al mateix centre): 27 de novembre, a les 18.30h a l'Espai Mas Lluí. 

-Estand de malbaratament alimentari: 28 de novembre, a les 10 h, davant del Mercat Municipal. 

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix