Martorell engega un programa contra la pobresa energètica

Imprimeix

L’Ajuntament va aprovar una dotació econòmica de 110.000 euros destinada a 235 famílies que es veuran beneficiades per aquesta iniciativa pionera a Catalunya en l’àmbit municipal.

Els Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament de Martorell començaran a aplicar, en els pròxims dies, un programa per combatre la pobresa energètica destinada a 235 famílies de la població. El Ple municipal, que es va celebrar dilluns passat, va aprovar una primera dotació econòmica de 110.000 euros per fer-hi front. Gràcies a aquesta iniciativa, pionera a Catalunya en l’àmbit municipal, un miler d’habitants de Martorell –dels quals, prop de 600 infants- se’n veuran beneficiats a l’hora de poder pagar les factures dels subministraments bàsics d’aigua, d’electricitat i de gas de la seva llar.

El regidor d’Hisenda i Règim Interior, Josep Casasayas, va portar a aprovació del Ple “el traspàs d’una partida econòmica d’urgència per a aquesta finalitat cap al Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones, perquè aquest pugui atendre aquestes famílies”. Els altres grups municipals van donar suport a la iniciativa. Javier González (PSC) considera que “no ens hi podem oposar si del que es tracta és de donar recursos a gent per cobrir necessitats bàsiques”. D’altra banda, Xavier Gómez (ICV) explica que “hi votem a favor, però ens agradaria saber quant s’hi destinarà l’any vinent”. Al respecte, Casasayas diu que “la partida de 2015 podria augmentar a prop de 300.000 euros en diverses convocatòries que anirem fent, segons les necessitats”.

Redacció / Foto: Arxiu