Es reprenen les obres de la Variant de Vallirana

Imprimeix

Ahir van començar a treballar les màquines excavadores per preparar el terreny per a futures actuacions després de tres anys sense activitat.

Diversos operaris i màquines excavadores van reprendre ahir les obres de la Variant de Vallirana tal com va anunciar la setmana passada el Ministeri de Foment, amb el condicionament de la zona per a les futures actuacions. D’aquesta manera es continuen unes obres que es van aturar fa tres anys -juliol de 2011- després del seu inici l’any 2004.

“Des de l’Ajuntament i des de la Comissió de la Variant es valora molt positivament aquest inici de les obres encara que és una alegria sostinguda perquè el que volem és que aquesta obra es finalitzi i que acabin tots els perjudicis que hi ha dins del municipi. Des de diversos àmbits, polítics, ciutadans, de les entitats, es van engegar diverses accions perquè això fos possible”, va explicar ahir l’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez. D’altra banda, des del consistori municipal s’espera concretar una primera reunió de seguiment de les obres amb els representants del Ministeri.

D’altra banda, Dolors Montserrat, Vicepresidenta tercera del Congrés dels Diputats, es va mostrar molt satisfeta: “aquestes obres són una mostra més que el govern del Partit Popular compleix amb el que diu. Manuel Niño va assegurar que les obres començarien aquesta setmana i així ha estat. Després de l’oblit d’aquesta inversió en els darrers anys de govern socialista ara es pot reprendre aquesta obra gràcies a la inversió de 18 milions d’euros del govern del Partit Popular.” En aquest sentit, Montserrat va recordar que a l’inici de l’actual legislatura “les obres estaven pràcticament paralitzades malgrat que la variant ha estat sempre una prioritat pel Partit Popular, per la importància d’aquesta variant, ja que és l’única via lliure de peatge que uneix Barcelona amb el Penedès i amb Tarragona. Ara que els pressupostos permeten aquesta inversió, un cop superada, amb grans esforços i mesures de govern, la recessió econòmica, les obres es poden posar en marxar, amb la voluntat ferma per part de Foment que aquestes obres no es vegin interrompudes en cap moment fins a la seva finalització.”

D’altra banda, el regidor del Partit Popular a Vallirana, Ivan García, va recordar que la construcció de la variant “ha estat reclamada en el municipi des de fa més de 20 anys. García, va manifestar que aquesta inversió de l’estat a la variant “és una mostra real, amb fets, del compromís del Partit Popular amb els catalans i amb la comarca del Baix Llobregat”. Tanmateix el regidor considera “el compromís del govern de no aturar les obres fins a la seva finalització, ja que la paralització d’aquesta obra representa greus problemes als veïns donat que la N-340 creua el municipi pel carrer Major, amb un trànsit de 24.000 vehicles l’any”.

Una inversió de 108 milions

El Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2015 hi ha inclosa una partida per a la Variant de Vallirana de més de 108 milions d’euros fins al 2018. En concret, la previsió de Foment és la inversió de 18 milions d’euros el 2015; de 34.342.870 € el 2016, 38.578.290 € el 2017 i 18.805.860 € el 2018.

Redacció / Foto: Ajuntament de Vallirana