Comença la urbanització del tercer tram del Passeig Marítim

Imprimeix

Amb la col·locació de la primera pedra s’han iniciat les obres de la III Fase on l’Estat assumirà el cost a excepció del mobiliari i l'ornamentació, que anirà a càrrec l'Ajuntament de Castelldefels en col·laboració amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Aquest migdia ha tingut lloc al Passeig Marítim amb Avinguda República Argentina -al costat de l’escultura de Lorenzo Quinn- l'acte de col·locació de la primera pedra de la III Fase del Passeig Marítim de Castelldefels. Durant l'acte s'ha informat sobre el projecte final i el desenvolupament de les obres, que duraran entre 10 i 12 mesos, i que completaran les actuacions dutes a terme per al tractament ambiental del front litoral. La construcció del tercer tram del passeig Marítim l'assumirà l'Estat amb una inversió de més de 2'1 milions d'euros a excepció del mobiliari i l'ornamentació, que l'assumirà l'Ajuntament en col·laboració amb l'Àrea Metropolitana.

El projecte

L’objectiu és configurarm una infraestructura còmoda on puguin conviure sense problemes els vianants i les bicicletes i patins. Començarà a l'alçada de l'avinguda República Argentina i acaba al final del terme municipal, al carrer Penyeta Roja. Tindrà 5 quilòmetres de longitud i discorrerà per tot el front marítim de la ciutat Una nova infraestructura turística que servirà de punt d'atracció per a dinamitzar l'economia local i el turisme.

Els punts clau del projecte són:

-Una major amplària: El tercer tram del passeig Marítim tindrà una amplitud més gran que la del segon tram, amb un mínim de 12 metres d'ample.

-Un carril bici separat: En aquests 12 metres conviuran de manera harmoniosa bicicletes i vianants, ja que es disposarà un carril separat per a les bicis i patins.

-Xiringuitos a la sorra: Després d'escoltar les inquietuds expressades pels veïns de la zona, l'Ajuntament ha decidit que els xiringuitos es traslladaran a la sorra, després de la línia dunar, a l'estil dels situats a la segona fase del passeig marítim.

-Tres aparcaments: El projecte manté els dos sentits de circulació del passeig rodat, i preveu l'eliminació de l'aparcament en cordó situat al costat mar. Per compensar aquesta pèrdua d'aparcament, s'habiliten tres solars situats a passeig Marítim-carrer Mèxic (50 places), a passeig Marítim-Penyeta Roja (80) i un tercer al carrer Mèxic (100). Aquestes zones d'aparcament, inicialment es preveuen com no regulades, per tant, aparcament lliure i gratuït.

-Noves dunes: El projecte inclou millores a nivell mediambiental, com la creació de nous espais de dunes. Es pretén mantenir l'alt nivell de protecció actual de la nostra platja i crear nous espais dunars en àrees on ara no hi ha, mitjançant nous sistemes de plantació d'espècies autòctones. Es plantaran 43 noves palmeres a més a més de les ja existents.

-Vorera renovada: El projecte inclou la renovació total de la vorera del costat muntanya del passeig Marítim al llarg de tota aquesta 3a fase, és a dir, entre República Argentina i Penyeta Roja.

-Mobiliari urbà: Es procedirà a la renovació completa dels subministraments subterranis que passen per la zona, amb nous col·lectors. S'instal·larà nou enllumenat amb fanals de tipus led, i nou mobiliari que se suma a l'existent en l'actualitat. A més dels actuals, es col·loquen 69 bancs, 15 papereres, 61 aparcabicis, i es canviaran les dutxes i rentapeus deteriorats.

L'alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, ha explicat durant l’acte que "avui es compleix un somni. Un somni de la ciutat a la qual han vingut molts veïns per gaudir del mar i buscant un entorn mediambiental privilegiat a Barcelona. Avui aquest somni comença a fer passos cap endavant, cap a un futur passeig marítim digne, que podran gaudir tots els que hi viuen i tots els que ens visiten. Un Passeig Marítim amb bones instal·lacions per practicar esport, o simplement passejar. Un passeig Marítim en el qual hi haurà una bona convivència entre l'ús de zona residencial i el turisme, que és la principal indústria de Castelldefels”. D’altra banda, el secretari d'Estat de Medi Ambient, Federico Ramos de Armas, ha declarat que "aquest és un projecte molt estimat i demandat per l'Ajuntament i els veïns de Castelldefels. En el projecte de la nova fase del Passeig Marítim, que ve a completar definitivament el front marítim de la ciutat, s'ha tingut especial cura que sigui molt respectuós amb el medi ambient i en què la participació i opinió dels veïns estigui molt present."

Redacció / Foto: Ajuntament de Castelldefels