Es presenten els nous programes de suport a l’educació dels infants de Gavà

Imprimeix

Les propostes, que es posaran en marxa el pròxim any, es contemplen en els pressupostos de 2015 aprovats inicialment en el ple del passat mes d’octubre.

L’Ajuntament de Gavà va presentar a la Coordinadora d’AMPAS de les escoles i instituts públics de Gavà els programes educatius de suport a les famílies que es posaran en marxa el 2015. Els programes contemplen tot un seguit d’ajudes adreçades a famílies on, com a novetat cal destacar la creació de les beques d’ensenyament per activitats extraescolars educatives, artístiques i culturals amb una partida de 35.000 euros i que s’estima beneficiaran entre 300 i 400 famílies. Aquestes ajudes complementen les beques esportives Ciutat de Gavà que l’any vinent es tornaran a convocar.

D’altra banda, es complementen les beques menjador amb un pressupost de 59.000 euros, que beneficiarà unes 400 famílies de la ciutat, i es manté el programa de beques de llibres amb una dotació de 86.000 euros.

Un altre dels programes nous que s’implementaran el pròxim any és el de Tutors Educatius on estudiants de batxillerat i universitat donaran suport a alumnes de 5è a 2on d’ESO amb dificultats per seguir el ritme escolar. Un altre de les iniciatives és reeditar el programa de Patis Oberts, amb l’obertura d’algunes escoles públiques els caps de setmana per facilitar en joc i dinamitzar els espais evitant el vandalisme l’incivisme.

En la línia d’ajudar a aquells infants i joves amb dificultat d’aprenentatge es posaran en marxa dos programes. D’una banda, el programa Centres Inclusius amb l’objectiu d’apropar als infants els centres educatius a la diversitat funcional a través de tallers i jocs i d’altra banda Programa de Transtorns Aprenentatge que es posarà en marxa juntament amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat per tal de donar suport a les famílies i infants que pateixen transtorns en els processos de l’ensenyament com ara TDH o dislèxia.

Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà