Inicien una vaga davant del Centre Penitenciari Brians 2

Catorze treballadors i treballadores de l’empresa UTE Brians 2 (Arcasa-Clece) reivindiquen una solució a la seva situació actual després de ser acomiadats sense notificació prèvia.

Un grup de quinze treballadors i treballadores de l’empresa UTE Brians 2 (Arcasa-Clece) i que treballen en el servei d’hostaleria en el Centre Penitenciari Brians 2 s’han quedat sense feina després de la decisió de la Generalitat de substituir aquesta empresa per la semipública CIRE (Centre d’Iniciatives per a la Reinserció), que pertany al Departament de Justícia. L’objectiu de l’administració catalana és substituir el treball que estan desenvolupant durant els darrers set anys per presos i, a més, hi ha la previsió de col·locació de màquines de vending.

La situació s’agreuja quan els afectats no tenen, de moment, la carta d’acomiadament, amb la promesa de la seva actual empresa que seran subrogats a CIRE segons el document informatiu que van rebre ahir mateix. “Estem convençuts que no ho acceptarà el CIRE. De fet, el Departament de Justícia ha manifestat que totes les presons seran portades per aquesta nova empresa i, per tant, les empreses externes aniran sortint poc a poc de totes les presons. A més, l’empresa es nega a pagar les indemnitzacions dels set anys que hem treballat amb ells”, segons explica Sònia Mancebo, delegada sindical. D’altra banda, Yolanda Cebed, una de les treballadores afectades afegeix que “mentre que UTE Brians 2 (Arcasa-Clece) vol estalviar-se el pagament de les indemnitzacions, l’altra empresa no vol subrogar”. En aquest sentit, tres dels treballadors -dels disset- han acceptat les condicions del CIRE –es van presentar a concurs de cuiners- i han demanat la baixa voluntària per incorporar-se a la nova empresa.

Des d’ahir, els treballadors i les treballadores de l’empresa UTE Brians 2 (Arcasa-Clece) estan en vaga i es manifesten davant les portes del centre penitenciari per reclamar una solució a la seva situació actual.

Redacció / Foto: YC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix