Olesa de Montserrat és declarada zona d’emergència cinegètica

A causa del gran nombre de porcs senglars que hi ha en tot el municipi que provoquen problemes als pagesos i que va necessari reduir la seva població.

Com a conseqüència del gran nombre de porcs senglars que hi ha al municipi, fins al pròxim mes de març Olesa de Montserrat està declarada com a zona d’emergència cinegètica. Una situació que requereix un control mitjançant batudes per evitar que aquests animals facin destrosses a les vinyes de l’entorn. Les darreres batudes fetes al terme d’Olesa, però, han causat força polèmica a les xarxes socials, amb insults inclosos cap als caçadors. Des del Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca de la Generalitat i la Societat de Caçadors d’Olesa, però, han remarcat que aquestes batudes no responen a una pràctica gratuïta, sinó a la necessitat de controlar la població d’aquests animals, tant porcs senglars com conills.

Marià Morera, director dels serveis territorials a Barcelona del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, ha explicat que l’emergència es dóna quan es produeixi una abundància d’individus d’una espècie cinegètica o no protegida que resulti perillosa o nociva per a les persones, o per tal d’evitar els danys a l’agricultura, la ramaderia, els terrenys forestals, les espècies protegides o la caça.

L’emergència es declara quan es compleixen els llindars establerts a la Resolució anual de vedes de cada temporada, i en zones on les mesures adoptades fins al moment no hagin permès minimitzar els danys.

Per la seva banda, des de la Societat de Caçadors d’Olesa, un dels seus membres, José Luis Espejo ha volgut remarcar, davant les moltes crítiques de ciutadans per les batudes, que la declaració de zona d’emergència cinegètica no l’ha demanada l’entitat olesana, sinó que ha vingut donada pels problemes que causa la gran població de porc senglar que hi ha a la zona.

Fins el 22 de març és època de caça del senglar. Dins aquest termini, cada dissabte, per tant, es pot caçar dintre de la seva àrea privada de caça sense restricció.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
173

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix