Campanya a Castellví adreçada a la tinença responsable d’animals de companya

També es fa èmfasi en no donar menjar a les colònies de gats de carrer per evitar que proliferin sense control.

Des d’aquesta setmana, i fins a finals d’any, l’Ajuntament de Castellví de Rosanes posa en marxa una campanya adreçada a la tinença responsable d’animals de companyia per tal de fomentar el compliment de l’ordenança municipal de tinença d’animals i el respecte i convivència entre tota la població. La campanya s’enfoca especialment a les persones propietàries de gossos, però també es vol fer èmfasi en les colònies de gats de carrer, a les quals no s’ha de donar menjar per evitar que proliferin sense control.

La posada en marxa d’aquesta campanya se suma a la resta d’accions municipals dutes a terme durant el 2014 en matèria d’animals. Per una banda, al primer semestre de l’any es va fer una acció a l’entorn de la plaça del Roure per evitar la proliferació dels gats de carrer en aquest àmbit del nucli urbà, on es va detectar que calia actuar amb urgència. De l’altra, durant la primavera es va posar en marxa una primera campanya informativa i de sensibilització enfocada especialment a recordar l’obligatorietat del cens de gossos, gats i fures.

Gossos i gats

En matèria de gossos i gats, des de la regidoria de Serveis Municipals es busca que el comportament cívic sigui el que predomini a la via pública. Victoria Castellanos, regidora responsable d’aquesta àrea, explica que “hi ha un seguit de problemàtiques que tenim detectades quant a la presència de gossos i gats a la via pública, i que apareixen de forma recurrent, i és sobre les quals enfoquem la campanya”. Així, es recorda que els gossos han de passejar lligats, que se n’han de recollir els excrements i que no poden entrar a les zones de jocs infantils.

Addicionalment, es demana que es tingui cura que els lladrucs insistents no molestin el veïnat i es recorda que no es pot donar menjar als gats de carrer, ja que fer-ho suposa un creixement descontrolat d’aquestes colònies.

La segona part de la campanya s’enfoca a la tinença responsable d’animals i es fa recordatori d’alguns aspectes reguladors de l’ordenança municipal que de vegades no es tenen prou presents. Per començar, el cens de gossos, gats i fures és obligatori, i es recorda una vegada més. A part, es posa en relleu que el màxim d’animals per domicili és de sis, i s’insisteix en el fet que les persones propietàries d’animals domèstics són responsables de les molèsties i danys que aquests puguin causar en terceres persones.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix