Catelldefels acollirà diumenge el Dia Internacional Estels per la Pau

Imprimeix

L’acte se celebrarà simultàniament en més de 100 ciutats d’arreu del món, essent el municipi baixllobregatí l’única de Catalunya i de l’Estat.

El pròxim diumenge 12 d’octubre, la plaça de les Palmeres de Castelldefels acollirà el Dia Internacional Estels per la Pau, que aplegarà a centenars de famílies per aconseguir enlairar 500 estels que demanaran la PAU en el món. La Fundació Comparte, juntament amb l’Ajuntament de Castelldefels, són els organitzadors d’aquesta jornada de sensibilització, participació ciutadana i denúncia social. A través d’activitats artístiques, educatives i d’entreteniment, es compartirà un espai de solidaritat i de reclam per la pau al món. L’acte se celebrarà simultàniament en més de 100 ciutats d’arreu del món, essent Castelldefels l’única de Catalunya i de l’Estat. La iniciativa és un espectacle de colors, formes i moviment al cel en el marc del “Dia Internacional Estels per la Pau”, que es ve celebrant des de fa 20 anys, cada segon diumenge d’octubre, amb el lema “One Sky, one World”.

La jornada tindrà dos plats forts, a les 13.00 hores i a les 17.00 hores, moments els que es durà a terme una volada conjunta d’uns 500 estels, combinats amb més de 50 kitesurfs que possibilitaran que nens i adults inscriguin el seu missatge de pau al cel.

La trobada espera aplegar a un públic molt divers, tenint en compte l’ampli ventall d’activitats que es duran a terme durant tot el dia; com tallers d’estels; concursos infantils i familiars amb premis molt atractius per les diferents categories; l’assistència d’artistes del vent com el creador dels espectaculars “jardins del vent”, exhibicions de vol acrobàtic a càrrec dels millors pilots d’estels de Catalunya; estels estàtics de més de 20 metres o una regata per la pau de més de 50 veles. A més, els aficionats a aquest esport que combina el mar i el vent podran provar els últims models de Kites amb l’assessorament de professionals.

Per a més informació del Programa i la inscripció als concursos: www.cometasporlapaz.org

Aquesta iniciativa té l’objectiu d’estimular la participació i la sensibilització ciutadana envers el coneixement de la cooperació al desenvolupament i la divulgació dels valors de Pau i solidaritat, com l’única forma de convivència harmoniosa i desenvolupament sostenible, en aquest preocupant context de deteriorament constant de la Pau mundial.

Redacció / Foto: Arxiu