L’Ajuntament de Molins de Rei fa una campanya per combatre els rumors

Té previst fer una exposició itinerant i diferents activitats amb els estudiants de secundària.

La campanya es diu ContraRumors i ja ha despertat l’interès de centenars de persones.Els rumors són especulacions no confirmades que s'intenten donar per certes amb un objectiu determinat, i que condicionen el comportament de les persones. Com es generen, qui els escampa i, sobretot, com cal afrontar-los és el què explica l’exposició “I tu, què creus?” que actualment es pot veure al bulevard de la Federació Obrera. La mostra agafa com a eix principal els falsos rumors que circulen per Molins de Rei sobre la diversitat cultural, i explica amb dades verídiques i actuals perquè no són certes afirmacions que han arribat a tothom. Aquesta exposició es traslladarà als diferents centres educatius de la vila així com a diversos locals d’entitats per garantir que arriba a la màxima població possible.

L'exposició és producte de la feina de sensibilització que s’està fent des de l’any 2012 en els tallers contra els rumors pels alumnes de secundària. Així, més de 500 joves molinencs dels centres educatius Bernat el Ferrer, Sant Miquel Arcàngel, Escola Virolai i Lluís de Requesens han pogut debatre i reflexionar sobre temes tan actuals com el racisme i la cohesió social, i trencar tòpics al voltant del fet migratori i de gènere, i conèixer les discriminacions que poden patir les persones només pel fet  de ser nouvinguts. Els tallers han tingut molt bona valoració tant per part dels participants com de l’equip pedagògic dels centres educatius i s’ha previst tornar-hi a fer els tallers el curs vinent.

La regidora de Nova Ciutadania, Jessica Revestido, ha destacat la importància d’accions com aquesta “per desmuntar tòpics que no es fonamenten en cap dada objectiva i que acostumen a perjudicar a persones o col·lectius vulnerables del nostre entorn”. A més, també ha afegit que “el treball que estem fent amb els adolescents ha de servir per ajudar-los a fer-se el seu propi criteri i saber destriar allò que és veritat del què és un rumor nociu i malintencionat”.

Redacció / Foto: Ajuntament de Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
127

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix