El nombre d’aturats al Baix Llobregat va disminuir al setembre

Imprimeix

Més de 600 persones es van incorporar al mercat laboral que situa a la comarca amb un 15% de taxa registrada.

Segons les dades facilitades pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el passat mes de setembre un total de 604 persones van aconseguir trobar feina. Això representa una disminució del 0,9% a les llistes de l’atur. Actualment, són 63.979 persones les que estan registrades a les oficines de l’atur de les diferents localitats del Baix Llobregat, un 15% de la població que està en disposició de treballar. Aquesta xifra continua sent superior a la registrada a l’àmbit territorial metropolità (14,8%) i a Catalunya (14,6%). D’altra banda, si ho comparem amb el mateix mes del 2013, el descens ha estat del 8,3%.

Significatiu ha estat la disminució dels aturats setembre passat a Sant Esteve Sesrovires amb un 9,2%. Important també ha estat el descens de Sant Just Desvern, amb un 5,1%, que li permet consolidar la seva posició de privilegi en el rànquing de municipis baixllobregatí que menys persones sense feina té a la comarca amb un 8,3%. Altres poblacions que han baixat la taxa d’aturats ha estat Abrera (4,8%), Begues (4,7%) o Martorell (4,4%). L’altra cara de la moneda en el setembre passat ha estat Cervelló, amb un increment dels aturats en un 3,6%, i a continuació Castellví de Rosanes (2,9%) i Gavà (1,7%).

Una de freda, una de calenta

Sant Vicenç dels Horts continua encapçalant el rànquing de les poblacions amb més atur de la comarca, tot i que el setembre passat va baixar del 20% gràcies a una disminució de l’1,4%. El municipi té actualment un total de 2.965 persones aturades, és a dir un 19,7% de persones de la seva població. En segona posició s’hi troba Esparreguera (17,3%), mentre que Martorell (17,2%), Sant Boi de Llobregat (17%) i Cornellà de Llobregat (16,9%) són el segon, tercer i quart respectivament. D’altra banda, Sant Just Desvern encapçala –com s’ha dit anteriorment- els municipis amb menys aturats (8,3%) seguit per Begues (9,4%), Collbató (9,5%) i Sant Esteve Sesrovires (10,2%).

Redacció / Foto: Arxiu