CCOO denuncia situacions d’agressions als centres penitenciaris

Imprimeix

Dimecres es va produir una acció violenta d’un pres de Brians 2 on tres funcionaris van haver de ser traslladats a la mútua per contusions i lesions de diversa consideració.

Segons un comunicat de Comissions Obreres (CCOO), dimecres passat un intern amb greus antecedents d'agressions i psiquiàtrics va agredir a tres funcionaris del Centre Penitenciari Brians 2, que van haver de ser traslladats a la mútua amb contusions i lesions de diversa consideració. Un d'ells va ser ingressat a urgències i posteriorment va ser traslladat al seu domicili amb ambulància, perquè tenia la pressió arterial a 120 pulsacions.

Aquest intern ja havia agredit anteriorment a altres funcionaris de diferents departaments del centre. Segons CCOO havia exigit en repetides vegades que aquest intern havia de tenir les mesures tractamentals i regimentals adients per evitar situacions com la viscuda ara. “La no receptivitat de la Direcció del Centre, o la manca de professionals necessaris per al tractament des del punt de vista de la prevenció en casos com l’esmentat, han ajudat que l’intern pogués actuar contra la integritat dels treballadors penitenciaris, que tenen el mandat constitucional de vetllar per la seguretat dels interns fent complir el règim establert al Centre.”, diu el comunicat del sindicat.

Les agressions van en augment a Brians 2, segons CCOO, des que la implantació d'un Pla Funcional durant l'estiu passat, realitzat pels responsables del centre, “es barregen interns de totes les tipologies en un mateix mòdul sense tenir en compte la seva agressivitat i perillositat”, explica el comunicat. Per a CCOO, “és evident que cal més personal per poder complir amb els mandats constitucionals, i una aposta clara i seriosa per la prevenció i tractament de les diferents causes i situacions que han dut als interns a complir penes de presó, i això no és possible amb Plans Funcionals com l’establert a Brians 2 i per suposat amb les polítiques de retallades del Govern de la Generalitat.”

Redacció / Foto: Arxiu