El Govern central destina 20 milions d’euros per a la Variant de Vallirana

Imprimeix

Ha inclòs la partida econòmica als Pressupostos Generals de l’Estat i l’obra es podrà reprendre en els pròxims mesos.

El Govern de l’Estat ha inclòs en els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2015 una partida econòmica de 20 milions d’euros que anirà destinada a reprendre les obres de la Variant de Vallirana. Això representa una quarta part del cost total dels diners que es necessiten per fintalitzar les obres –al voltant dels 80 milions-.

El consistori baixllobregatí espera que, en els pròxims mesos, es reprengui l’activitat després d’estar aturada més de tres anys. En les reunions mantingudes amb el Ministeri de Foment el mes de juny per representants de la Comissió de Treball per la Variant es va obtenir la confirmació d’incloure la resta del cost de les obres en els pressupostos del 2016 i 2017. D’altra banda, la Comissió de Treball també estarà pendent dels compromisos del Ministeri en les millores de seguretat de la travessia de la N-340 pel municipi mentre la variant estigui en construcció.

La variant és el principal problema dels valliranencs que ja fa 25 anys que reivindiquen. Més de 22.000 vehicles passen diàriament pel centre del municipi generant problemes de mobilitat, seguretat viària i pèrdua de competitivitat econòmica a Vallirana.

Redacció / Foto: Arxiu