El Ple de l’Ajuntament de Castelldefels aprova una moció contra el soroll de l’aeroport

Imprimeix

També exigeix a AENA el canvi d’emplaçament previst per l’heliport.

El Ple Municipal va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics una moció que reclama que l'aeròdrom funcioni sempre que sigui possible en la configuració de pistes que menys sorolls ocasioni, i que es respectin els pactes i horaris establerts.

El text aprovat especifica que “l'equilibri entre el creixement responsable de l'Aeroport de Barcelona i el necessari respecte al benestar del municipi (…) només és possible mitjançant l'ús de la configuració de pistes segregades en horari diürn i de pistes creuades en horari nocturn”. Per això, Castelldefels reclama en aquest sentit un “compromís explícit” de les administracions competents, i afegeix que “en cap cas” s'hauria d'utilitzar la configuració de pistes independents o mixtes “pel perjudici mediambiental que

això comporta”. Així mateix, l'Ajuntament en ple reclama a AENA “el màxim zel i implicació per minimitzar episodis repetits periòdicament, com aquest estiu de 2014, en els quals tant l'augment del tràfic aeri com la meteorologia adversa han provocat un sofriment extraordinari de la ciutadania sotmesa a permanents sobre vols amb efectes adversos sobre la salut i el benestar”. El municipi “exigeix a AENA més flexibilitat en l'ús de les diferents configuracions possibles per repartir d'una manera més justa les càrregues de sorolls.”

La moció també demana a AENA el canvi d'emplaçament previst per a l'heliport, “de manera que no impedeixi la utilització de la pista transversal al llarg de qualsevol moment, i no comprometi el possible desenvolupament del Projecte 05-23 afavorit per Castelldefels”. L'anomenat Projecte 05-23, presentat fa uns anys per l'Ajuntament de Castelldefels, permetria “compaginar el desenvolupament sostenible de la infraestructura aeroportuària amb el màxim respecte a la qualitat mediambiental de la totalitat del territori sobre el qual s'assenta.”

Redacció / Foto: Arxiu